Περιβάλλον

Έκτακτα μέτρα στην Τεχεράνη για την ατμοσφαιρική ρύπανση

Έκτακτα μέτρα στην Τεχεράνη για την ατμοσφαιρική ρύπανση
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νέφος θα καλύπτει την πρωτεύουσα του Ιράν έως τις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου θα αρχίσουν να φυσούν άνεμοι
Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη, στην οποία κατοικούν πάνω από 12 εκατ. άνθρωποι, υπερβαίνει κατά τρεις φορές τα επιτρεπτά όρια με αποτέλεσμα να ληφθούν έκτακτα μέτρα.
Οι δημοτικές αρχές της πόλης επέβαλαν περιορισμούς στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τα σχολεία πραμένουν για τρίτη μέρα κλειστά ενώ συνέστησαν στους κατοίκους να αποφεύγουν τους εξωτερικούς χώρους, όπως πάρκα και γήπεδα.
Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το νέφος θα καλύπτει την πρωτεύουσα του Ιράν έως τις 22 Δεκεμβρίου, ημέρα όπου θα αρχίσουν να φυσούν άνεμοι.
Κλειστά επίσης παραμένουν από χθες τα σχολεία και στις πόλεις Ταμπρίζ και Ουρμιέζ εξαιτίας της επιβεβαρυμένης ατμόσφαιρας. Τα προηγούμενα χρόνια, η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο του Ιράν κατέβαλαν αρκετές προσπάθειες για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Τεχεράνη, όπως επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, μέτρα για ασφαλέστερα καύσιμα, καθώς και αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με νέα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης