Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Έως 9/12 η υποβολή εγγράφων από το ΤΕΕ για την αναθεώρηση του πλαισίου ενεργειακής απόδοσης κτιρίων

tags :
Έως 9/12 η υποβολή εγγράφων από το ΤΕΕ για την αναθεώρηση του πλαισίου ενεργειακής απόδοσης κτιρίων
Στην ουσία παρατείνεται ο απαιτούμενος χρόνος
Μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου 2016 θα πρέπει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) να υποβάλλει τα απαραίτητα έγγραφα, για την ανάθεση από το ΥΠΕΝ της αναθεώρησης του υπάρχοντος πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων.
Ειδικότερα, με σημερινή απόφαση τροποποποιείται το σχετικό σημείο της απόφασης ανάθεσης του ΥΠΕΝ (Α.Π. 186659/2069/21.11.2016) του έργου με τίτλο «Εκπόνηση απαιτούμενων ενεργειών για την αναθεώρηση του υφιστάμενου πλαισίου για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων) στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος.
Στην ουσία παρατείνεται ο απαιτούμενος χρόνος (προβλεπόταν αρχικά εντός 10 ημερών από την κοινοποίηση της σχετικής απόφασης της 21ης Νοεμβρίου).
Σύμφωνα με την τροποποίηση καλείται το ΤΕΕ να υποβάλλει ηλεκτρονικά μέσω του Εθνικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων καθώς και να προσκομίσει σε έντυπη μορφή, έως την 9.12.2016, τα ακόλουθα:
-Δικαιολογητικά σύστασης και νομιμοποίησης (αντίγραφα καταστατικών με τις τροποποιήσεις τους ΦΕΚ). Ενδείκνυται η προσκόμιση του πιο πρόσφατου κωδικοποιημένου καταστατικού και οι τυχόν μεταγενέστερες τροποποιήσεις αυτού, μαζί με τα αντίστοιχα ΦΕΚ δημοσίευσης.
-Νόμιμη εξουσιοδότηση προς υπογραφή της σύμβασης.
-Ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα εν ισχύ.
-Απόσπασμα Ποινικού Μητρώου γενικής χρήσης, από το οποίο να προκύπτει ότι ο νόμιμος εκπρόσωπος του Αναδόχου δεν έχει καταδικασθεί για αδίκημα, σχετικό με την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας, για τέλεση σοβαρού επαγγελματικού παραπτώματος ή για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, υπεξαίρεση, δωροδοκία, απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ψευδορκία ή δόλια χρεωκοπία.
-Πιστοποιητικό αρμόδιας δικαστικής ή διοικητικής αρχής, έκδοσης του τελευταίου εξαμήνου, από το οποίο να προκύπτει ότι δεν τελεί υπό ανάκληση της άδειας λειτουργίας του, πτώχευση, εκκαθάριση, παύση εργασιών, αναγκαστική διαχείριση, πτωχευτικό συμβιβασμό ή δικαστική συμπαράσταση (στην περίπτωση που είναι φυσικό πρόσωπο), ή προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης ή άλλη ανάλογη κατάσταση και επίσης ότι δεν έχει κινηθεί εναντίον του διαδικασία κήρυξης σε πτώχευση, εκκαθάρισης, αναγκαστικής διαχείρισης, πτωχευτικού συμβιβασμού, θέσης σε δικαστική συμπαράσταση ή προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης ή άλλη ανάλογη διαδικασία, καθώς και
-Εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης η οποία θα καλύπτει ποσοστό 10% του συνολικού τιμήματος του έργου μη συμπεριλαμβανόμενου του Φ.Π.Α, ήτοι ποσό 11.500 Ευρώ. Η εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης της σύμβασης θα επιστραφεί μετά την οριστική παραλαβή του έργου.
Κατά τα λοιπά ισχύει η με Α.Π. 186659/2069/21.11.2016 Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάθεση έργου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης