Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Επιτάχυνση των διαδικασιών για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων

Θεσσαλονίκη: Επιτάχυνση των διαδικασιών για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων
Ζητεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Eπιτάχυνση των διαδικασιών για την μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην δυτική Θεσσαλονίκη, θα ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ).
Κατά την σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ,ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισήμανε ότι η σχετική απόφαση προβλέπει τη δημιουργία της μονάδας, μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), ενώ με αφορμή την επισήμανση του αν. υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, ότι το έργο μπορεί να γίνει με κρατική χρηματοδότηση, είπε ότι θα επιδιωχθεί συνάντηση μαζί του, ώστε να προχωρήσει το θέμα. «Εμείς πάμε με ΣΔΙΤ, όπως αποφασίσαμε και αν βρεθούν τα κρατικά χρήματα συγκεκριμένα, δεν είμαστε δογματικοί» σημείωσε.
Αντίθετος με τη διαδικασία δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ, Απόστολος Αντωνούδης. «
Την ανάγκη να βρεθεί κατ΄ αρχάς το οικόπεδο στο οποίο θα γίνει η μονάδα στη δυτική Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
 Για τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη, που χωροθετήθηκε στον Άγιο Αντώνιο, εκτίμησε ότι το έργο θα μπορεί να δημοπρατηθεί τον Ιούλιο, καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα. Είπε ακόμη, ότι ο ίδιος θα σταθεί αντίθετος στο ενδεχόμενο η μονάδα του ανατολικού τομέα να καλύψει και τις ανάγκες του δυτικού τομέα.
To ΔΣ της ΠΕΔ-ΚΜ αποφάσισε σήμερα να συμμετέχει στην καμπάνια της πρωτοβουλίας «Σώστε το νερό» κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, επανέλαβε ότι η ΠΕΔ-ΚΜ είναι διαχρονικά υπέρ της μη ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης