Περιβάλλον

Ενεργειακές επενδύσεις στη Μεσόγειο - Αύξηση της ζήτησης κατά 46% μέχρι το 2030

Ενεργειακές επενδύσεις στη Μεσόγειο - Αύξηση της ζήτησης κατά 46% μέχρι το 2030
Μέχρι το 2030, χρειάζεται να εγκατασταθούν 184 GW πρόσθετης ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Μεσόγειο
Η επίτευξη των στόχων για το κλίμα είναι απαραίτητη για τη διαχείριση της ενεργειακής ασφάλειας στη Μεσόγειο, τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Ενεργειακής Απόδοσης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Μεσογειακό Παρατηρητήριο Ενέργειας.
Οι εμπειρογνώμονες συζήτησαν για το μέλλον της περιοχής όσον αφορά το περιβάλλον και την ενέργεια, με τον Amine Homman Ludiye, να δηλώνει ότι: «Η συνολική ζήτηση ενέργειας αναμενόταν να αυξηθεί το 2030 κατά 46% στην περιοχή της Μεσογείου. Εάν οι καθορισμένες συνεισφορές υλοποιηθούν με επιτυχία, η συνολική ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί μόνο κατά 4% μετά από 13 χρόνια».
Από τη στιγμή που εγκρίθηκε η Συμφωνία του Παρισιού τον Δεκέμβριο του 2015, συνολικά 189 χώρες υπέβαλαν τα εθνικά τους σχέδια που στοχεύουν στην επιθετική ανάπτυξη των κλιματικών λύσεων - συμπεριλαμβανομένων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των πόλεων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, της ενεργειακής απόδοσης, .
Τα σχέδια αυτά, γνωστά ως Εθνικά Καθορισμένες Συνεισφορές (NDCs), προσφέρουν έναν σαφή χάρτη πορείας για επενδύσεις που θα στοχεύουν στην κλιμακωτή υποδομή και θα αντισταθμίζουν υψηλότερο κόστος εκ των προτέρων μέσω κερδών απόδοσης και εξοικονόμησης καυσίμων.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Περισσότερες προσπάθειες θα απαιτηθούν για να επιτευχθεί ο στόχος των 2 βαθμών Κελσίου, έτσι ώστε να μειωθούν οι ανησυχίες για την ενεργειακή ασφάλεια. Μέχρι το 2030, χρειάζεται να εγκατασταθούν 184 GW πρόσθετης ηλεκτρικής ενέργειας στη Νότια Μεσόγειο, ενώ για ολόκληρη τη Μεσόγειο απαιτούνται 274 GW.
Τέλος, η πρόεδρος των Ηνωμένων Εθνών (COP22), Salaheddine Mezouar, υπογράμμισε ότι: «Η Μεσόγειος έχει απειληθεί τα τελευταία 50 χρόνια από την κλιματική αλλαγή, καθώς η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά 1 βαθμό. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να δράσουμε».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης