Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Συνεργασία Eni - Fiat Chrysler για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 στις μετακινήσεις

Συνεργασία Eni - Fiat Chrysler για τον περιορισμό των εκπομπών CO2 στις μετακινήσεις
Η συμφωνία υπεγράφη παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Paolo Gentiloni
Σύμφωνο έρευνας για την ανάληψη κοινών έργων με στόχο τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγονται από οχήματα οδικών μεταφορών, υπέγραψαν η εταιρεία Eni και η εταιρεία Fiat.
Η συμφωνία που υπεγράφη παρουσία του Ιταλού πρωθυπουργού Paolo Gentiloni, στοχεύει στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές βιώσιμης κινητικότητας.
Ειδικότερα, η Eni και η FCA σχεδιάζουν να βελτιώσουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες που συνδέονται με το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Αυτό συνεπάγεται την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για τη χρήση του φυσικού αερίου στις μεταφορές με τη δέσμευση και την προσωρινή αποθήκευση μέρους του CO2 που παράγεται από κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Για να μειωθούν περαιτέρω οι συνολικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το κοινό τους ενδιαφέρον για την αξιολόγηση νέων τύπων καυσίμων για χρήση στα υπάρχοντα οχήματα, χωρίς να απαιτούνται ουσιαστικές μηχανικές αλλαγές.
Τέλος, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν στην εφαρμογή νέων εταιρικών σχέσεων με ιταλικά και διεθνή πανεπιστήμια έτσι ώστε να δημιουργηθούν και να καταρτιστούν νέοι επαγγελματίες του κλάδου για το μέλλον.

www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης