Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

"Μέτωπο" Βρετανίας και Καναδά κατά του άνθρακα σήμερα (16/11) στην σύνοδο της Βόννης για την κλιματική αλλαγή

Τα σχέδια των δύο χωρών για την συμμαχία που θα παρουσιασθεί σήμερα 16/11 στη Βόννη
Η Βρετανία και ο Καναδάς θα παροτρύνουν τις χώρες που συμμετέχουν στις  συνομιλίες για το κλίμα των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη 16/11 να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια συμμαχία για τη σταδιακή εξάλειψη του άνθρακα, σύμφωνα με επιστολή  που δημοσιοποίησε το Reuters, αψηφώντας τις πιέσεις των ΗΠΑ υπέρ των ορυκτών καυσίμων.
Η συμμαχία, Powering Past Coal, η οποία περιλαμβάνει και τα νησιά Marshall, θα ξεκινήσει στη Βόννη μετά από μια παρουσίαση υπέρ του άνθρακα από τις ΗΠΑ , με πολλούς υπουργούς που συμμετέχουν στις συνομιλίες να επικεντρώνονται σε καθαρότερες πηγές ενέργειας.
Στην Βόννη λαμβάνει χώρα σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα.
Το σύμφωνο αναμένεται να προσελκύσει τουλάχιστον άλλες εννέα χώρες, ανέφερε πηγή που επικαλείται το Reuters.
Μεξικό, Γαλλία, Φιλανδία, Νέα Ζηλανδία, Ιταλία και μια αφρικανική χώρα, αναμένεται να εγγραφούν την Πέμπτη, καθώς και τουλάχιστον 20 άλλες οντότητες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, των καναδικών επαρχιών και των επιχειρήσεων.
Από την υπογραφή της συμφωνίας του Παρισιού το 2015, η οποία αποβλέπει στην αποκοπή της παγκόσμιας οικονομίας από τα ορυκτά καύσιμα, αρκετές χώρες έχουν δεσμευτεί να καταργήσουν τον άνθρακα, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας και των Κάτω Χωρών.
"Η ένταξη στο Powering Past Coal είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε αυτές τις εθνικές πρωτοβουλίες, με δράση σε υπερεθνικό και ιδιωτικό τομέα", ανέφερε η επιστολή  που στάλθηκε σε περίπου 100 υπουργούς που συγκεντρώθηκαν κατά τις συνομιλίες.
Ο άνθρακας είναι υπεύθυνος για πάνω από το 40% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης