Περιβάλλον

Το Βέλγιο κόβει τις επιδοτήσεις ρυπογόνων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων

Το Βέλγιο κόβει τις επιδοτήσεις ρυπογόνων πηγών ενέργειας στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Παρισίων
Οι Βρυξέλλες θα ανακοινώσουν την κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, φυσικό αέριο και τύρφη.
Η Βελγική κυβέρνηση θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη (30/11) το σχέδιο της για την επίτευξη των στόχων που προβλέπονται στη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα.
Σύμφωνα με την Financial Times, οι Βρυξέλλες θα ανακοινώσουν την κατάργηση των κρατικών επιδοτήσεων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα, φυσικό αέριο και τύρφη.
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η Κομισιόν προκειμένου να επιτευχθούν οι δεσμευτικοί στόχοι της ΕΕ για την αναμόρφωση των αγορών ενέργειας, απαιτεί από τα κράτη-μέλη να αυξήσουν την ενεργειακή απόδοση, να επιταχύνουν τις επιδοτήσεις των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και να μειώσουν την χρήση ορυκτών καυσίμων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε μια μεταβατική περίοδο 5 ετών.
Η Financial Times επισημαίνει ωστόσο, ότι το σχέδιο της Κομισιόν περιλαμβάνει ανέφικτους στόχους για ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Όπως αναφέρει, Βρετανία, Πολωνία, Ελλάδα, Φινλανδία και Τσεχία άσκησαν πιέσεις για διαφορετικούς η κάθε μία λόγους εναντίον των αυστηρότερων κανόνων ρύπανσης για τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης