Περιβάλλον

Τα ποδήλατα του Παρισιού γίνονται ηλεκτρικά

Τα ποδήλατα του Παρισιού γίνονται ηλεκτρικά
Τα νέα  πολύχρωμα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο των  20 χιλιάδων Velib από τον Ιανουάριο, το 30% των οποίων θα είναι ηλεκτρικό
Δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμα στο Παρισιού του άκρως δημοφιλές συστήματος ανταλλαγής ποδηλάτων Velib, τα γκρι δίκυκλα  αναβαθμίζονται.
Την Τετάρτη 25/10, η πόλη του Παρισιού παρουσίασε δύο νέα, πολύχρωμα μοντέλα που θα αντικαταστήσουν τον υπάρχοντα στόλο των  20 χιλιάδων Velib από τον Ιανουάριο, το 30% των οποίων θα είναι ηλεκτρικό.
Τα πλαίσια των ποδηλάτων εξακολουθούν να είναι γκρίζα, αλλά προστίθεται πράσινο καλάθι. Στις ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες έχουν μέγιστη ταχύτητα 25 χλμ. / ώρα και απόσταση 50 χιλιομέτρων (30 μιλίων), τα τμήματα αυτά είναι τυρκουάζ - μπλε.
Σύμφωνα με το France 24 με τη υιοθέτηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων στο σχέδιο, η δήμαρχος της Παρισιού Anne Hidalgo, η οποία βρίσκεται σε σταυροφορία για να τον περιροσμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης της πόλης, έχει ως στόχο να προσελκύσει περισσότερους Παριζιάνους στο πρόγραμμα.
Την Τετάρτη πήρε ένα γύρισμα σε ένα και δήλωσε ότι είναι "ελαφρύτερο, πιο ευχάριστο και πιο χρήσιμο το να χρησιμοποιεί το ποδήλατο για τις μεταφορές της ".
Το νέο σύστημα έχει επίσης σχεδιαστεί για να δώσει λύσεις στις χρόνιες ελλείψεις σημείων στάθμευσης του Velib, επιτρέποντας τη στάθμευση των ποδηλάτων σε κατακόρυφη θέση όταν οι σταθμοί είναι γεμάτοι.
Την λειτουργία ανέλαβε η η γαλλο-ισπανική κοινοπραξία Smovengo, η οποία χτύπησε κατέθεσε καλύτερη προσφορά από τον την γαλλική JCDecaux.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης