Περιβάλλον

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 150 στερλίνες το πρόστιμο για το πέταγμα σκουπιδιών στο δρόμο

Ηνωμένο Βασίλειο: Στις 150 στερλίνες το πρόστιμο για το πέταγμα σκουπιδιών στο δρόμο
Το Τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) ανακοίνωσε  ότι ο καθαρισμός απορριμμάτων από τους δρόμους και την εξοχή κοστίζει βρετανούς φορολογούμενους σχεδόν 800 εκατομμύρια στερλίνες ετησίως.
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι το μέγιστο πρόστιμο για την ρίψη απορριμάτων στο δρόμο σχεδόν θα διπλασιαστεί σε £ 150 ($ 197.52) από τον Απρίλιο του 2018.
Σε ανακοίνωσή του την Τρίτη 24/10, το Τμήμα Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) ανακοίνωσε  ότι ο καθαρισμός απορριμμάτων από τους δρόμους και την εξοχή κοστίζει βρετανούς φορολογούμενους σχεδόν 800 εκατομμύρια λίρες στερλίνες ετησίως.
Η DEFRA, σύμφωνα με το CNBC, επεσήμανε ότι το νέο μέγιστο πρόστιμο που θα επιβάλλεται επιτόπου θα αποτρέψει και θα τιμωρήσει "την αντικοινωνική μειονότητα που συνεχίζει να ρίχνει σκουπίδια".
Εκτός από το ανώτατο πρόστιμο που αυξάνεται από £ 80 σε £ 150, το ελάχιστο πρόστιμο θα αυξηθεί από £ 50 σε £ 65. Το προεπιλεγμένο πρόστιμο - το οποίο χρησιμοποιείται όταν ένα συμβούλιο δεν καθορίζει το χρηματικό ποσό – θα ανέλθει σε £ 100, από £ 75.
Τα τοπικά συμβούλια θα έχουν επίσης την εξουσία να τιμωρούν τους ιδιοκτήτες οχημάτων εάν μπορούν να αποδείξουν ότι απορρίπτονται απορρίμματα από το αυτοκίνητό τους, ακόμη και αν κάποιος άλλος πέταξε τα σκουπίδια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης