Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Αναλυτική έκθεση του Bloomberg: 9 εκατ. θάνατοι το 2015 από την ατμοσφαιρική ρύπανση

Αναλυτική έκθεση του Bloomberg: 9 εκατ. θάνατοι το 2015 από την ατμοσφαιρική ρύπανση
«Σοκαρίστικα πραγματικά την ώρα που καταγράφαμε τα στατιστικά και είδαμε τον αντίκτυπο που είχε στην υγεία του ανθρώπου η ρύπανση» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας εκ των ερευνητών
Εννιά εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2015, με αποτέλεσμα η οικονομική καταστροφή να αγγίξει τα 4,6 τρις δολάρια.
Αυτός είναι ο σοκαριστικός απολογισμός της ατμοσφαιρικής ρύπανσης,σύμφωνα με πρόσφατη αναλυτική αναφορά ειδικών ερευνητών οι οποίοι προσδοκούν ότι οι συνέπειες της έλλειψης νερού και του τοξικού αέρα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, να μπουν ψηλά στην λίστα της παγκόσμιας ατζέντας.
Αρκετοί επιστήμονες και ειδιοί αναλυτές που ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα, παρουσίασαν τις θέσεις τους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. Μάλιστα επισήμαναν ότι η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν συζητήσεων με υπουργούς οικονομίας που ήθελαν στοιχεία που επιβεβαίωναν τις ρεαλιστικές και δυσάρεστες διαστάσεις της ρύπανσης
«Σοκαρίστικα πραγματικά την ώρα που καταγράφαμε τα στατιστικά και είδαμε τον αντίκτυπο που είχε στην υγεία του ανθρώπου η ρύπανση».
«Μειώνοντας την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα αυτοκίνητα και τις εκπομπές αερίων του άνθρακα, θα βελτιωνόταν αισθητά η ανθρώπινη υγεία, αλλά το πρόβλημα δυστυχώς εντοπίζεται στα πολιτικά συμφέροντα».
Στον αριθμό των νεκρών συμβάλλουν αποφασιστικά το νέφος που προκαλείται από τις μονάδες παραγωγής ενέργειας, τα εργοστάσια, τα αυτοκίνητα καθώς και οι οικιακές εκπομπές αερίου που δημιουργούν οι σόμπες που χρησιμοποιούνται σε σπίτια φτωχότερων χωρών, με αποτέλεσμα 6,6 εκατ. άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο σύμφωνα με το bloomberg.
Αξιοσημείωτη ωστόσο παραμένει η παρατήρηση της αναλυτικής έκθεσης που αναφέρει ότι: «Το κόστος των ασθενειών που σχετίζεται με τη ρύπανση συχνά υποτιμάται και παραβλέπεται. Ασθένειες όπως η καρδιακή πάθηση ή ο καρκίνος μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να εκδηλωθούν και δυστυχώς διαδίδονται στον ευρύ πληθυσμό, με τους φτωχούς να συγκαταλέγονται στις πιο ευπαθείς ομάδες.
Τέλος, αν και οι συνέπειες της ρύπανσης αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, μια μικρή ομάδα μεγάλων βιομηχανιών έχουν τεράστια οικονομικά οφέλη.
«Ωστόσο, το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι τάση συμμόρφωσης για τη μείωση της ρύπανσης, εκδηλώνουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες σε αντίθεση με τις μικρότερες» καταλήγει η έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης