Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ζώνη μηδενικών εκπομπών στην Οξφόρδη σχεδιάζουν οι αρχές

Ζώνη μηδενικών εκπομπών στην Οξφόρδη σχεδιάζουν οι αρχές
Τα σχέδια υπόκεινται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης έξι εβδομάδων, η οποία ξεκινά την προσεχή Δευτέρα και το τελικό σχέδιο θα δημοσιευθεί το 2018
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Οξφόρδης υιοθέτησε κοινή πρόταση με το Συμβούλιο της κομητείας Oxfordshire για την εισαγωγή ζώνης μηδενικών εκπομπών στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με το CNBC to δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη11/10 ανέφερε ότι τα σχέδια θα οδηγήσουν σε «ιστορικές μειώσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης».
Η πατρίδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης,  είναι διάσημη σε όλο τον κόσμο.
Σύμφωνα με τις προτάσεις, τα οχήματα που εκπέμπουν απαγορεύονται σταδιακά από το κέντρο της πόλης.
Αυτό θα ξεκινήσει το 2020, δεδομένου ότι ορισμένοι τύποι οχημάτων, όπως ταξί με μηδενικές εκπομπές, απαγορεύονται από έναν "μικρό αριθμό δρόμων". Μέχρι το 2035, όλα τα οχήματα με μηδενικές εκπομπές θα απαγορευτούν από ολόκληρο το κέντρο της πόλης.
Αυτό, δήλωσε ο Δήμος της Οξφόρδης, θα έχει ως αποτέλεσμα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης να πέφτουν σε "επίπεδα κοντά στο παρελθόν". Μέχρι το 2035, τα επίπεδα του διοξειδίου του αζώτου στον πιο μολυσμένο δρόμο του κέντρου της πόλης αναμένεται να μειωθούν κατά 74%, σύμφωνα με την πρόταση.
"Η τοξική και παράνομη ατμοσφαιρική ρύπανση στο κέντρο της πόλης καταστρέφει την υγεία των κατοίκων της Οξφόρδης", δήλωσε ο σύμβουλος John Tanner.
Τα σχέδια υπόκεινται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης έξι εβδομάδων, η οποία ξεκινά την προσεχή Δευτέρα, με το τελικό σχέδιο που θα δημοσιευθεί το 2018.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης