Περιβάλλον

Τεράστια ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου της Statoil (Νορβηγία) στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τεράστια ανακάλυψη κοιτασμάτων πετρελαίου της Statoil (Νορβηγία) στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η νορβηγική εταιρεία δήλωσε ότι η εταιρική σχέση θα συνεχίσει να αξιολογεί τα δεδομένα και τα σχέδια για μια περαιτέρω εκτίμηση
Σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη προχώρησε η Statoil, ο μεγαλύτερος πάροχος πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νορβηγία.
Συγκεκριμένα, στην υφαλοκρηπίδα του Ηνωμένου Βασιλείου ανακαλύφθηκαν τουλάχιστον 25 εκατομμύρια κοιτάσματα πετρελαίου που μπορούν να φτάσουν και τα 130 εκατ.
«Πρόκειται για ένα πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα για την Statoil και την ομάδα του Ηνωμένου Βασιλείου. Έχουμε αποδείξει ότι το πετρέλαιο βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση με ποιοτικές ιδιότητες.
Ωστόσο, χρειάζεται να καταβληθεί περισσότερη προσπάθεια, γα να ξεκαθαρίσουμε τους ανακτήσιμους όγκους και να τελειοποιήσουμε αυτό το εύρος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Jez Averty , ο ανώτερος αντιπρόεδρος της εξερεύνησης στη Νορβηγία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Η νορβηγική εταιρεία δήλωσε ότι η εταιρική σχέση θα συνεχίσει να αξιολογεί τα δεδομένα και τα σχέδια για μια περαιτέρω εκτίμηση, προκειμένου να καθορίσει το ακριβές μέγεθος της ανακάλυψης.
"Η συνεργασία θα επιδιώξει επίσης να καθορίσει το εμπορικό χαρακτήρα της ανακάλυψης, εκτός από την ωρίμανση πρόσθετων ευκαιριών στο πλαίσιο της εκδήλωσης", σημείωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης