Περιβάλλον

CTI: Η Κίνα θα σπαταλήσει 490 δις. δολ. σε αχρείαστα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα

CTI: Η Κίνα θα σπαταλήσει 490 δις. δολ. σε αχρείαστα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα
Σύμφωνα με την μελέτη, από τον Ιούλιο χρησιμοποιείται μόλις το 50% της παραγωγής 895 MW από τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα
Η Κίνα ρισκάρει να σπαταλήσει 490 δισ. δολάρια στην κατασκευή περισσότερων εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα από ό, τι χρειάζεται, καθώς η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε ύφεση και οι λιγότερο ρυπογόνες πηγές ενέργειας κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην ηλεκτροπαραγωγή, σύμφωνα με μια μελέτη του περιβαλλοντικού think tank Carbon Tracker Initiative.
Σύμφωνα με την μελέτη, από τον Ιούλιο χρησιμοποιείται μόλις το 50% της παραγωγής 895 MW από τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, ενώ είναι υπό κατασκευή μονάδες δυναμικότητας 205 MW.
Η μελέτη επαναλαμβάνει ουσιαστικά ευρήματα του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ) τον Σεπτέμβριο, τα οποία δείχνουν, ότι η Κίνα επενδύει πάρα πολλά χρήματα σε ηλεκτροπαραγωγή με καύση άνθρακα και οι προτεινόμενοι παραγωγοί δεν έχουν ανταποκριθεί στις φιλοδοξίες της κυβέρνησης, να περιοριστεί η ρύπανση που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Σύμφωνα με το Bloomberg New Energy Finance, η Κίνα εγκατέστησε το 2015 μονάδες ηλιακής και αιολικής ενέργειας δυναμικότητας 46,9 GWh, που αποτελεί ρεκόρ, ανταποκρινόμενη στη δέσμευση της κυβέρνησης να επικυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού σχετικά με την αλλαγή του κλίματος και την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το αργότερο το 2030.
Παρά όμως τις προσπάθειες της χώρας να καθαρίσει την ενεργειακή βιομηχανία, ο άνθρακας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης