Περιβάλλον

Στα 300 στρέμματα η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό χωρίς περιορισμούς δόμησης - Τι εγκρίνει το ΚΑΣ

Στα 300 στρέμματα η κήρυξη του αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό χωρίς περιορισμούς δόμησης - Τι εγκρίνει το ΚΑΣ
Η μικρή που προτείνεται να κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς δόμησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διενέργεια  με την πορεία της επένδυσης
Στη διαδικασία της ψηφοφορία βρίσκεται αυτήν την ώρα η συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου  που συζητά το μείζον ζήτημα της επένδυσης του Ελληνικού.
Άριστα πληροφορημένη πηγή με γνώση της συζήτησης που διεξάγεται στο ΚΑΣ, ανέφερε στο bankignnews.gr  ότι η εισήγηση της προέδρου του ΚΑΣ κ. Βλαζάκη είναι να χαρακτηριστεί ως αρχαιολογικός χώρος μια ιδιαίτερα περιορισμένη έκταση, που αφορά μόλις το 1/7  της συνολικής έκτασης που έχει πάρει ο επενδυτής.
Συγκεριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μέλη του ΚΑΣ συμφωνούν πως μόλις 300 στρέμματα θα πρέπει να κυρηχθούν αρχαιολογικός χώρος, χωρίς αυτά να υπόκεινται σε περιορισμούς δόμησης, κάτι που σημαίνει πως η επένδυση προχωρά και παίρνει το πράσινο φως έχοντας προηγηθεί και η απόφαση του δασαρχείου.
Η ίδια πηγή διέψευδε όλα τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, σημειώνοντας μάλιστα στο bankignnews.gr πώς η μικρή που προτείνεται να κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς δόμησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διενέργεια  με την πορεία της επένδυσης.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι μέχρι τις 20:15 τα μέλη του ΚΑΣ συζητούσαν για την έκταση που θα προτείνον να κηρυχτεί αρχαιολογικός χώρος, ενώ ακολούθως θα προχωρούσαν στην έγκριση ΣΝΠΕ και ΣΟΑ τα οποία και αναμένεται να εγκριθούν.  

Δ.Α.
Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenerynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης