Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

ΥΠΕΝ: Eγκύκλιος για τη δενδροκομική εκμετάλλευση δασικών ειδών σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα

tags :
ΥΠΕΝ: Eγκύκλιος για τη δενδροκομική εκμετάλλευση δασικών ειδών σε εκτάσεις δασικού χαρακτήρα
Πρόκειται για εκτάσεις που εκμεταλλεύονται δενδροκομικά με είδη όπως οι καστανιές, οι αγριελιές, οι καρυδιές ή άλλα δασικά είδη, οι οποίες τελούν σε νόμιμη εκμετάλλευση που προκύπτει από πράξεις της διοίκησης
Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο διευκρινιστική εγκύκλιος που αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και κοινοποιείται, μεταξύ άλλων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την οποία αποσαφηνίζεται ότι είναι δυνατή η δενδροκομική εκμετάλλευση και επιδότηση εκτάσεων που στον δασικό χάρτη εμφανίζονται με τον χαρακτήρα ΔΔ.
Πρόκειται για εκτάσεις που εκμεταλλεύονται δενδροκομικά με είδη όπως οι καστανιές, οι αγριελιές, οι καρυδιές ή άλλα δασικά είδη, οι οποίες τελούν σε νόμιμη εκμετάλλευση που προκύπτει από πράξεις της διοίκησης (όπως για παράδειγμα παραχωρητήρια). Για αυτές τις εκτάσεις ο δασικός χάρτης δικαίως προσδίδει τον χαρακτήρα ΔΔ, δεν παύει, όμως, να υπάρχει νόμιμη χρήση αυτών και δύναται να είναι ενταγμένες, για παράδειγμα, και στο ΟΣΔΕ.
Με την απόφαση καθορίζεται ότι ο δικαιούχος μπορεί να αιτείται τη βεβαίωση από την Υπηρεσία για τη νομιμότητα του υφιστάμενου καθεστώτος χρήσης της έκτασης, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ενώπιον οποιασδήποτε αρχής.
Με αυτόν τον τρόπο, η απόφαση αυτή του Αναπληρωτή Υπουργού, διασφαλίζει τις επιδοτήσεις των πολιτών για εκμετάλλευση δασικών ειδών επί των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης