Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Την Παρασκευή 29/9 ολοκληρώνεται η απάντληση των καυσίμων του «Αγία Ζώνη II»

Την Παρασκευή 29/9 ολοκληρώνεται  η απάντληση των καυσίμων του «Αγία Ζώνη II»
Εως τώρα, από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο έχουν συνολικά απαντληθεί 2.517 μίγματα πετρελαιοειδών.
Aύριο Παρασκευή 29/9, αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με στελέχη της αναδόχου εταιρείας, η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων που έχουν απομείνει στις δεξαμενές του βυθισμένου «Αγία Ζώνη ΙΙ» νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό.
Εντός της ημέρας ολοκληρώνονται οι εξειδικευμένες εργασίες προετοιμασίας για την άντληση του φορτίου από την τελευταία δεξαμενή πετρελαίου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».
Εως τώρα, από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο έχουν συνολικά απαντληθεί 2.517 μίγματα πετρελαιοειδών.
Στο πετρελαιοφόρο «ΣΥΡΟΣ» έχουν φορτωθεί 984 κυβικά μέτρα πετρελαιοειδών και άλλα 1.533 κυβικά μέτρα στο πετρελαιοφόρο «Lassea» που εξακολουθεί να βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Περάματος, περιμένοντας οδηγίες από τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, για το πού θα αδειάσει τα καύσιμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ανάλυση των καυσίμων που έχει στις δεξαμενές του το πλοίο «Αγία Ζώνη ΙΙ», από το γενικό χημείο του κράτους, προκειμένου να διακριβωθεί για το αν πρόκειται για πετρελαιοειδή κατάλοιπα ή καθαρά, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αδειάσματος σε αποθηκευτικές δεξαμενές.
Με προσωρινή εισαγγελική παραγγελία, τα καύσιμα είχαν χαρακτηριστεί αρχικά ως slops (πετρελαιοειδή κατάλοιπα).
 Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε δώσει κατά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου το λιμενικό σώμα, το «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» είχε αποπλεύσει έμφορτο από τα διυλιστήρια του Ασπροπύργου με 2.200 μετρικούς τόνους fuel oil και 370 μετρικούς τόνους marine gas oil.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης