Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

«Στροφή» της Κίνας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Τι θα ισχύει από το 2019

«Στροφή» της Κίνας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Τι θα ισχύει από το 2019
η Κίνα είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ειδικά στα τεράστια αστικά της κέντρα που κυριολεκτικά πνίγονται από το νέφος
Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην Κίνα αναφορικά με τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Πριν από λίγη ώρα το Bloomberg, παρουσίασε το σχέδιο της Κίνας, σύμφωνα με το οποίο θα απαιτήσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμορφωθούν με τον κανόνα αυτόματης ρύθμισης εκπομπών από το 2019, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να καταργήσει σταδιακά τα οχήματα με ορυκτά καύσιμα.
Μάλιστα το υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, υπογράμμισε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν και πωλούν επιβατικά οχήματα στην Κίνα θα υποχρεωθούν να αποκτήσουν ένα ελάχιστο πιστωτικό όριο νέας ενέργειας από το 2019.
Τέλος, σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή, οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων που ξεπερνούν τις 30.000 μονάδες σε παραγωγή και πωλήσεις κάθε χρόνο, έχουν την υποχρέωση να συμμορφωθούν με τον συγκεκριμένο κανόνα.
Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι η Κίνα είναι μια χώρα που αντιμετωπίζει στο μέγιστο βαθμό το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ειδικά στα τεράστια αστικά της κέντρα που κυριολεκτικά πνίγονται από το νέφος.
Μια λύση με την οποία σκοπεύουν καταρχήν να περιορίσουν το συγκεκριμένο θέμα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής είναι η μείωση των οχημάτων με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου και η αύξηση όσων κινούνται με υβριδική ή καθαρά ηλεκτρική τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης