Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Βέλτιστη απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου στο συντομότερο δυνατό χρόνο επιδιώκει η εταιρία Antipollution

Βέλτιστη απορρύπανση του Σαρωνικού Κόλπου στο συντομότερο δυνατό χρόνο επιδιώκει η εταιρία Antipollution
Για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα η εταιρία έχει διαθέσει περισσότερα από 70 άτομα έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, πλωτό και χερσαίο εξοπλισμό, καθώς και τα απαραίτητα αντιρρυπαντικά μέσα
Με στόχο την κατά το δυνατόν καλύτερη και ταχύτερη απορρύπανση των ακτών από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε από την βύθιση του πλοίου Αγιά Ζώνη ΙΙ στη νησίδα Αταλάντη και η οποία επεκτάθηκε σταδιακά σχεδόν σε ολόκληρο τον Σαρωνικό Κόλπο, ενεργεί η εταιρία Antipollution συμμετέχοντας στις εργασίες καθαρισμού.
Μάλιστα η εταιρία εφαρμόζει μια πρωτοποριακή τεχνολογία με σύγχρονες οικολογικές τεχνικές προκειμένου να πετύχει το ζητούμενο αποτέλεσμα, έτσι ώστε σύντομα να αποκατασταθούν στο μέγιστο βαθμό οι ζημιές που δημιούργησε η πετρελαιοκηλίδα.   
Σημειώνεται πως η Antipollution ANE έχει διαθέσει στη «μάχη» κατά της θαλάσσιας ρύπανσης το πλέον έμπειρο προσωπικό που με τη βοήθεια άρτιου τεχνολογικού εξοπλισμού προσπαθεί να περιορίσει και να εξαλείψει τη ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στις ακτές της Σαλαμίνας, της Γλυφάδας και του Αλίμου.
Στην αντιμετώπιση του περιστατικού εκ μέρους της εταιρίας Antipollution απασχολούνται περισσότερα από 70 άτομα, επιστημονικό προσωπικό, πλωτός και χερσαίος εξοπλισμός και κατάλληλα αντιρρυπαντικά μέσα.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Antipollution αποτελεί ελληνική εταιρεία με μακρά ιστορία στο χώρο της διαχείρισης αποβλήτων ναυτιλίας, ειδικά όσον αφορά στα στερεά απόβλητα πλοίων, έχοντας ως επικεφαλής τον επιχειρηματία κ. Βύρωνα Βασιλειάδη.
Μάλιστα σήμερα η εν λόγω εταιρία παρέχει υπηρεσίες σε 24ωρη βάση στο λιμάνι του Πειραιά και στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά λιμάνια.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί πως η Antipollution είναι η εταιρεία εκείνη που είχε επίσης αναλάβει και επιτυχώς διεξήγαγε το έργο της επιχείρησης ναυαγιαίρεσης του πλοίου Παναγία Τήνος που είχε ναυαγήσει μέσα στο λιμάνι του Πειραιά, απαλλάσσοντας τις αρχές και το λιμάνι από τον ναυτιλιακό κίνδυνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης