Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εξαφάνισε δύο νησιά της Καραϊβικής ο τυφώνας Irma – Τουλάχιστον 7 νεκροί, τεράστιες καταστροφές

Εξαφάνισε δύο νησιά της Καραϊβικής ο τυφώνας Irma – Τουλάχιστον 7 νεκροί, τεράστιες καταστροφές
Καταστράφηκε το 95% του γαλλο-ολλανδικού νησιού του Αγίου Μαρτίνου και το 90% του νησιού Barbuda
Δύο νησιά της Καραϊβικής εξαφάνισε ο τυφώνας Irma, ο οποίος θεωρείται ως η ισχυρότερη καταιγίδα του Ατλαντικού που έχει καταγραφεί τον τελευταία αιώνα.
Η Irma έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον 7 νεκρούς, ανάμεσα τους και ένα παιδί 2,5 ετών, ενώ έχει καταστρέψει το 95% του γαλλο-ολλανδικού νησιού του Αγίου Μαρτίνου και το 90% του νησιού Μπαρμπούντα
«Ο απολογισμός δεν είναι οριστικός.
Απέχουμε πολύ από αυτό.
Δυστυχώς υπάρχει ο κίνδυνος να βρούμε κι άλλους
Η χωροφυλακή άρχισε να βγαίνει ξανά στους δρόμους το πρωί, δεν έχουμε μπορέσει, παρά τη συμμετοχή των πυροσβεστών, να εξερευνήσουμε όλα τα τμήματα του νησιού» ακόμη» ανέφερε ο νομάρχης της Γουαδελούπης, ο οποίος υποστήριξε πως « η κατάσταση στον Άγιο Μαρτίνο και στον Άγιο Βαρθολομαίο είναι δραματική, δεν υπάρχει πλέον πόσιμο νερό, ηλεκτροδότηση, τα δημόσια κτίρια έχουν αχρηστευτεί, σπίτια καταστράφηκαν, εκτιμάται ότι ίσως και το 60% ως 70% των κατοικιών έχουν καταστραφεί στον Άγιο Μαρτίνο».
Πάντως αξιωματούχοι στον Άγιο Μαρτίνο υποστήριξαν πως το νησί έχει «καταστραφεί κατά το 95%».
«Πρόκειται για μια τεράστια καταστροφή.
Το 95% του νησιού είναι κατεστραμμένο.
Έχω υποστεί σοκ.
Είναι συνταρακτικό», δήλωσε ο πρόεδρος του τοπικού αυτοδιοικητικού συμβουλίου μιλώντας μέσω κινητού τηλεφώνου στο Radio Caraibes International.
Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να σταλούν «επαρκείς ενισχύσεις» από τη γαλλική κυβέρνηση «για να απομακρυνθούν όλοι όσοι μπορούν να απομακρυνθούν», καθώς αν το νησί χτυπηθεί από έναν νέο κυκλώνα το Σάββατο θα είναι «αδύνατον» να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τότε «δεν θα μετράμε τους νεκρούς, αλλά τους ζωντανούς», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Γκιμπς.
Αλλά και το νησί Barbuda επλήγη σχεδόν ολοκληρωτικά, καθώς ο πρωθυπουργός του Antigua – Barbuda (μιας χώρας 1.800 κατοίκων), Gaston Browne είπε πως έχει ισοπεδωθεί το 90% των κατοικιών.
Πλέον, η Irma περνά από το Puerto Rico και να φαίνεται να κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ και τη Φλόριντα με τις αμερικανικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης