Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Δραματικές ώρες για το χωριό Μαριές – Υποψίες για εμπρησμό

Μάχη με τις φλόγες στη Ζάκυνθο – Δραματικές ώρες για το χωριό Μαριές – Υποψίες για εμπρησμό
Καταβάλλεται προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο
Μάχη με τις φλόγες για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι κάτοικοι στο χωριό Μαριές στη Ζάκυνθο προκειμένου και με τη συνδρομή των εναέριων μέσων να τη θέσουν υπό έλεγχο.
Από νωρίς σήμερα το πρωί επιχειρούν πολύ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν τεράστιες προσπάθειες για να σωθεί το χωριό Μαριές, για το οποίο είχε δοθεί εντολή εκκένωσης.
Ωστόσο, πολλοί από τους κάτοικους παρέμειναν προκειμένου να συνδράμουν τους πυροσβέστες στο έργο της κατάσβεσης και προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά, που κινείται προς το Εξωχώρι, έκαψε  μόλις ένασπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.
Την ίδια στιγμή εντείνονται οι υποψίες για εμπρησμό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πυροσβεστικής το απόγευμα, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο κοντά στο χωριό Μαρίες και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του, εκδηλώθηκαν τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.
Η πυροσβεστική τονίζει ότι στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης