Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Επενδύσεις 2,8 δισ. ευρώ ετησίως από την Τουρκία για περιβαλλοντική εναρμόνιση με την ΕΕ

Επενδύσεις 2,8 δισ. ευρώ ετησίως από την Τουρκία για περιβαλλοντική εναρμόνιση με την ΕΕ
Η Τουρκία σκοπεύει να αποφύγει τις εκπομπές συνολικά 1,9 δισ. τόνων αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2030
Η Τουρκία μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 87 εκατομμύρια τόνους μεταξύ 2012-2016 στο πλαίσιο των εργασιών προστασίας του περιβάλλοντος, ανέφερε ο Mustafa Ozturk, υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, η Τουρκία επένδυσε 2,8 δισ. ευρώ ετησίως μεταξύ 2007 και 2016 για τη διαχείριση των αποβλήτων, την προστασία της φύσης, τη μείωση της βιομηχανικής ρύπανσης, τη διαχείριση του κινδύνου, τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, τη διαχείριση του θορύβου, την αλλαγή του κλίματος, την ποιότητα των υδάτων και τη διαχείριση χημικών ουσιών, δήλωσε ο Ozturk.
Οι επενδύσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της στρατηγικής προσαρμογής της χώρας στους κανονες της ΕΕ για το περιβάλλον, που θεσπίστηκε το 2007 και καλύπτει τα έτη έως το 2023, δήλωσε ο Ozturk.
Η στρατηγική προσαρμογής περιλαμβάνει τις υποχρεωτικές περιβαλλοντικές βελτιώσεις και την υιοθέτηση των περιβαλλοντικών κανονισμών της ΕΕ, που η Τουρκία πρέπει να τηρήσει ως προϋπόθεση για την ένταξη στην Ένωση.
Το υπουργείο Ενέργειας εκτιμά ότι το ποσό της επένδυσης κατά της κλιματικής αλλαγής θα αυξηθεί στα 6,7 δισ. ευρώ ετησίως μεταξύ 2016-2023, πρόσθεσε ο ίδιος.
Η Τουρκία ήταν συμβαλλόμενο μέρος στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος το 2004 και στο Πρωτόκολλο του Κιότο το 2009 για να στηρίξει τον παγκόσμιο αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος.
Η Τουρκία σκοπεύει να αποφύγει τις εκπομπές συνολικά 1,9 δισ. τόνων μέχρι το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης