Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μέτρα για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική αποφάσισε η κυβέρνηση

Μέτρα για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Αττική αποφάσισε η κυβέρνηση
Θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για την προσωρινή στέγαση και για την επιδότηση ενοικίου για όσους καταστράφηκε η πρώτη τους κατοικία
Σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά στην Αττική αποφάσισε η κυβέρνηση κατά την ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου χθες  (16/8).
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου καθώς και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Στα μέτρα που συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν εντάσσονται έργα αντιπλημμυρικά και δασοτεχνικά τα οποία θα «τρέξουν» άμεσα από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την προστασία των περιοχών από τη διάβρωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Οριοθετούνται οι καμένες δασικές εκτάσεις με αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων, ενισχύεται η δασική πολιτική μέσω της προώθησης και ολοκλήρωσης του έργου των δασικών χαρτών στο σύνολο της χώρας.
Επίσης αποφασίστηκε η εφαρμογή δασικών απαγορευτικών διατάξεων για βόσκηση και άλλες δραστηριότητες στις καμένες εκτάσεις ενώ κηρύσσονται αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις μέσω αξιοποίησης ψηφιακών υποβάθρων και χαρτών.
Μάλιστα όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού θα υπάρξει άμεσα μέριμνα για την προσωρινή στέγαση και για την επιδότηση ενοικίου για όσους καταστράφηκε η πρώτη τους κατοικία.
Όπως επίσης και για διατροφή και αποκατάσταση της οικοσκευής που καταστράφηκε.
Αναφορικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού διαπιστώθηκε πως λειτούργησε παρά τις εκατοντάδες πυρκαγιές, που εκδηλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας όπως στην Αττική, στην Ζάκυνθο, στην Ηλεία και στα Κύθηρα, και παρά τους ισχυρούς ανέμους, που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση.
Όπως σημειώνεται από το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού «ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε πάρα πολύ καλά, όπως προκύπτει και εκ του αποτελέσματος».

Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης