Περιβάλλον

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πυρκαγιές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου για τις πυρκαγιές - Οι πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές
Παρών και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Upd Η κατάσταση στην καμένη Ανατολική Αττική εκτιμάται από τα κυβερνητικά στελέχη ως ελεγχόμενη.   
Ολοκληρώθηκε η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκτιμηθούν οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη, του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του υπουργού Επικράτειας Αλέκου Φλαμπουράρη, του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππα και του κυβερνητικού Εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου καθώς και του αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Η κατάσταση στην καμένη Ανατολική Αττική εκτιμάται από τα κυβερνητικά στελέχη ως ελεγχόμενη.
Οι καμμένες εκτάσεις υπολογίζονται σε περίπου 15.000 στρέμματα ενώ επί τάπητος τέθηκαν τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων, τα οποία θα εξειδικευθούν προσεχώς.

Νωρίτερα:

Οι τελευταίες εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια εξετάζονται στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπ.Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υπ. Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και ο κυβερνητικός Εκπροσώπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
Παρών είναι και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος και θα παράσχει όλες τις λεπτομέρειες και πληροφορίες από τις πυρκαγιές.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο κ.Τσίπρας επισκέφθηκε την πυρόπληκτη περιοχή της ανατολικής Αττικής, εκτίμησε σε 15.000 στρέμματα την καμένη έκταση και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Πολιτείας στους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια των τελευταίων ημερών.
.«Θέλω να εκφράσω προς όλες τις δυνάμεις την αμέριστη ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας και του ελληνικού λαού για τη σκληρή προσπάθεια» είπε μιλώντας μέσω ασυρμάτου ο πρωθυπουργός.
«Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς βρίσκεστε εδώ για τέσσερα μερόνυχτα αλλά καταφέρατε να περιορίσετε μια μεγάλη φωτιά.
Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα.
Σας ευχαριστούμε θερμά για ότι κάνετε» είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αργότερα εντός της ημέρας θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή Υπουργών.

Πηγή:www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης