Περιβάλλον

Αίτηση προσωρινής αναστολής του ΠΕΣΔΑ καταθέτουν Δήμοι της Πελοποννήσου

Αίτηση προσωρινής αναστολής του ΠΕΣΔΑ καταθέτουν Δήμοι της Πελοποννήσου
Οι Δήμοι είχαν ανακοινώσει πριν λίγο καιρό, ότι θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για τον ΠΕΣΔΑ, που περιγράφεται στην πρόσφατη ΚΥΑ, θεωρώντας ότι δεν είναι αυτός που είχε ψηφιστεί στον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων.
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για το θέμα του ψηφισμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Αποβλήτων Πελοποννήσου, ετοιμάζεται να καταθέσει ο Δήμος της Τρίπολης μαζί με άλλους Δήμους της Περιφέρειας, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Τρίπολης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης εξουσιοδότησε κατά πλειοψηφία το Δήμο να ορίσει δικηγόρο, ώστε να μπορεί ο Δήμος να παρευρεθεί στην εκδίκαση-συζήτηση της αίτησης προσωρινής αναστολής του ΠΕΣΔΑ του ΦΟΔΣΑ.
Υπενθυμίζεται, ότι εκκρεμεί η υπογραφή του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, ενώ άλλοι Δήμοι όπως αυτός του Άργους, της Σπάρτης και της Κορίνθου επιθυμούν την αποκεντρωμένη διαχείριση και όχι την κεντρική της Περιφέρειας.
Μάλιστα, ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός σε συνέντευξη Τύπου ενημέρωσε, ότι ήδη υπάρχει δημοτική απόφαση για έναρξη δημοπράτησης έργου, που αφορά την κατασκευή εργοστασίου διαχείρισης αποβλήτων.
Κάτι παρόμοιο επιθυμεί και η δημοτική αρχή της Τρίπολης, που επιδιώκει να κάνει δημοτική διαχείριση με δική της μονάδα στην περιοχή του Μεγαβουνίου Βαλτετσίου.
Οι πιο πάνω δήμοι, είχαν ανακοινώσει πριν λίγο καιρό, ότι θα προσφύγουν στην Δικαιοσύνη για τον ΠΕΣΔΑ, που περιγράφεται στην πρόσφατη ΚΥΑ, θεωρώντας ότι δεν είναι αυτός που είχε ψηφιστεί στον Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης