Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Κύπριος επιστήμονας έφτιαξε εναλλακτική πηγή ενέργειας

Κύπριος επιστήμονας έφτιαξε εναλλακτική πηγή ενέργειας
Ο καινοτόμος ρόλος του ανθρώπου στην παραγωγή της
Επανάσταση στον τομέα της ενέργειας φέρνει ένας Κύπριος επιστήμονας.
Πρόκειται για τον Γιάννη Ιερόπουλο ο οποίος με την ομάδα του πέτυχε να κάνει τον άνθρωπο σε παραγωγό ενέργειας. Συγκεκριμένα δοκίμασε με επιτυχία μία καινοτόμα τεχνολογία που αφορά την τροφοδοσία συσκευών με χρήση ούρων σε ένα από τα μεγαλύτερο φεστιβάλ στο Glastonbury  της Βρετανίας το οποίο επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες λάτρεις της μουσικής από όλη την Ευρώπη.
Η ομάδα ανέπτυξε τη συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία πλέον δοκιμάζεται και εξελίσσεται συνεχώς κάτω από την ονομασία  PEE POWER®.
Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία τροφοδοτείται ενέργεια από ούρα η οποία είναι αρκετή για να φορτιστεί ένα κινητό τηλέφωνο ή για να ανάψουν τα φώτα σε ένα υποστατικό.
Στο φετινό Φεστιβάλ η ομάδα του δρα Ιερόπουλου τοποθέτησε τουαλέτες που μπορούσαν να εξυπηρετήσουν 40 άτομα κάθε φορά, από τις οποίες τα ούρα συλλέγονταν και μετατρέπονταν με τη χρήση της ειδικής τεχνολογίας, σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία για πρώτη φορά παρείχε το ρεύμα για μεγάλες οθόνες που υπήρχαν στο Φεστιβάλ και μέσω των οποίων οι επισκέπτες μπορούσαν να πάρουν διάφορες πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον δρα Ιερόπουλο, το έργο PEE POWER παρουσιάζεται στο Φεστιβάλ τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο για πρώτη φορά υπήρξε τόσο μεγάλη ενίσχυση και προώθηση της τεχνολογίας.
Τα δημόσια ουρητήρια των 40 ατόμων είναι τα μεγαλύτερα που δημιούργησε ποτέ η ομάδα στο πλαίσιο του έργου.
Τώρα η συσκευή δοκιμάζεται στην Ουγκάντα με κάποιους να δηλώνουν ότι ίσως είναι η λύση σε περιοχές όπου δεν υπάρχει ρεύμα όπως για παράδειγμα καταυλισμοί προσφύγων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης