Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Στις φλόγες περιοχή κοντά στον Αχέροντα στην Πάργα - Αναζωπύρωση στα Κύθηρα

Στις φλόγες περιοχή κοντά στον Αχέροντα στην Πάργα - Αναζωπύρωση στα Κύθηρα
Αναζωπύρωση σημειώθηκε σε υπάρχον μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα, που από την Παρασκευή έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.
Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Τσεκούρι κοντά στον Αχέροντα.
Στο σημείο επιχειρούν 6 οχήματα της πυροσβεστικής με 16 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες και από αέρος 2 PZL κι ένα καναντέρ.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο είναι εξαιρετικά δύσβατο για επέμβαση από τη ξηρά για το λόγο αυτό πριν από λίγο σηκώθηκαν και τα δυο πυροσβεστικά ελικόπτερα τύπου Kαναντέρ από το Άκτιο, για να συνδράμουν στη κατάσβεση της φωτιάς.
Στο μεταξύ μικρή αναζωπύρωση σημειώθηκε σε υπάρχον μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στα Κύθηρα, που από την Παρασκευή έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών.
Το μέτωπο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, όμως, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή.
Στο νησί βρίσκονται σταθερά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και 86 άτομο πεζοπόρο τμήμα.
Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Super Puma.
Η Πυροσβεστική εκτιμά ότι η πυρκαγιά έχει κάνει στάχτη τουλάχιστον 15.000 στρέμματα γης, όμως ο δήμαρχος του νησιού και κάτοικοι υπολογίζουν ότι η καμμένη έκταση είναι σαφώς μεγαλύτερη.
Ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έχει αρχίσει από χθες Δευτέρα έρευνες για τα αίτια της φωτιάς.
Η πυρκαγιά έχει αναδειχτεί και σε μέτωπο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τη Νέα Δημοκρατία να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει υποβαθμίσει τις δυνατότητες της Πυροσβεστικής και να ζητά εξηγήσεις για τις φετινές μισθώσεις ελικοπτέρων.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης