Περιβάλλον

Αύξηση πωλήσεων κατά 45% των ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες

Αύξηση πωλήσεων κατά 45% των ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες
Η άνοδος των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων οφείλεται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών και στην επέκταση της υποδομής φόρτισης.
Οι πωλήσεις ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 45% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με νέα έκθεση.
Η ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί, καθώς οι φθηνότερες μπαταρίες και η επεκτεινόμενη υποδομή σταθμών φόρτισης μειώνουν περαιτέρω το κόστος ιδιοκτησίας ενός ηλεκτρικού οχήματος.
Προσφορές από διάφορους κατασκευαστές αυτοκινήτων συνέβαλαν στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ Ιουλίου 2016 και Ιουνίου 2017.
Στο διάστημα αυτό, η Tesla πούλησε πάνω από 28.000 μονάδες του μοντέλου S, ενώ η Chevrolet πούλησε περίπου 25.800 υβριδικά Volts.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το μοντέλο X της Tesla, με 21.000 πωλήσεις.
Το Prius Prime της Toyota, το οποίο βγήκε στην αγορά στα τέλη του περασμένου έτους, αναμένεται να φτάσει στην τρίτη θέση των πωλήσεων από τον Ιανουάριο του 2017.
Σύμφωνα με την Ένωση Ενδιαφερομένων Επιστημόνων (UCS) οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν ετησίως με ρυθμό 32% από το 2012 έως το 2016, και αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να διατηρηθεί για τα επόμενα χρόνια.
Μια παρόμοια τάση αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ολλανδικής τράπεζας ING που προβλέπει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυριαρχούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους έως το 2035.
Η άνοδος των ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων οφείλεται στις ολοένα και χαμηλότερες τιμές των ηλεκτρικών μπαταριών και στην επέκταση της υποδομής φόρτισης.
Η κυβερνητική υποστήριξη διαδραματίζει επίσης ρόλο, με πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών οχημάτων της πολιτείας της Καλιφόρνια, να καθιστούν την ιδιοκτησία ηλεκτρικών αυτοκινήτων οικονομικά πιο ελκυστική για τον καταναλωτή.
Ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο κινητήρα ντίζελ ή βενζίνης απελευθερώνει περίπου 4,7 τόνους διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα κάθε χρόνο, προϋποθέτοντας ότι διανύει περίπου 18.000 χιλιόμετρα.
Η αφαίρεση του 10% ή 20% αυτών των οχημάτων από τους δρόμους θα αποτελέσει ένα άλμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καταλήγει η έκθεση.

www.worldenrgynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης