Περιβάλλον

Macron: Ο Trump με άκουσε και πιθανότατα θα παραμείνει στη συμφωνία για το Κλίμα

Macron: Ο Trump με άκουσε και πιθανότατα θα παραμείνει στη συμφωνία για το Κλίμα
"Συζητήσαμε λεπτομερώς για τα πράγματα που θα τον ωθούσαν να επιστρέψει στη συμφωνία του Παρισιού", είπε ο Macron
Μεγάλη είναι η πιθανότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump να αντιστρέψει την απόφασή του να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Em Macron.
Σε μια συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche (JDD) η οποία δημοσιεύεται σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος υποστηρίζει ότι «ο Trump μου είπε ότι θα προσπαθήσει να βρει μια λύση μέσα στους επόμενους μήνες», αναφερόμενος στις συνομιλίες των δύο την εβδομάδα που πέρασε στη γαλλική πρωτεύουσα.
«Συζητήσαμε λεπτομερώς για τα πράγματα που θα τον ωθούσαν να επιστρέψει στη συμφωνία του Παρισιού», πρόσθεσε ο Macron.
«Ο Trump με άκουσε. Αντιλήφθηκε την κατεύθυνση της προσέγγισής μου, ιδίως τη σύνδεση μεταξύ της αλλαγής του κλίματος και της τρομοκρατίας», είπε ο Macron.
«Θεωρώ ότι επίσης βλέπει την κινητοποίηση των πόλεων, των Πολιτειών, του κόσμου των επιχειρήσεων και ακόμη και του ίδιου του περιβάλλοντός του προκειμένου οι ΗΠΑ να παραμείνουν δεσμευμένες στον αγώνα εναντίον της υπερθέρμανσης» του πλανήτη, πρόσθεσε.
«Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε τον διάλογο προκειμένου οι ΗΠΑ να επανενταχθούν στο στρατόπεδο αυτών που αναλαμβάνουν δράση για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και να παίξει το παιχνίδι της πολυμερούς προσέγγισης» στις διεθνείς υποθέσεις, συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος.
Ο Trump έχει καταγγείλει τη συμφωνία του Παρισιού με το επιχείρημα ότι είναι πολύ επιεικής έναντι των χωρών που κατ' αυτόν ρυπαίνουν περισσότερο, όπως η Κίνα και η Ινδία, και ότι θέτει σε κίνδυνο τομείς της αμερικανικής βιομηχανίας. Ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποσύρεται από αυτή τη συμφωνία πριν από έξι εβδομάδες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν θα απέρριπτε μια καλύτερη συμφωνία για τις ΗΠΑ.
Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης