Περιβάλλον

Επιχειρηματικοί κολοσσοί καλούν τον Τραμπ να τηρήσει τη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή

Επιχειρηματικοί κολοσσοί καλούν τον Τραμπ να τηρήσει τη συμφωνία για την Κλιματική Αλλαγή
Τονίζουν ότι «η αποτυχία να οικοδομήσουμε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βάζει την αμερικανική ευημερία σε κίνδυνο».
Περισσότερες από 300 αμερικανικές επιχειρήσεις, ανάμεσα τους οι Nike, Starbucks, Gap, L'Oreal, υπογραμμίζουν σε ανοιχτή τους επιστολή προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι η χώρα έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Καλούν δε τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος έχει αποκαλέσει «φάρσα» την Κλιματική Αλλαγή, να διατηρήσει τις τρέχουσες πολιτικές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, τις οποίες θέσπισε ο Πρόεδρος Ομπάμα.
«Θέλουμε η αμερικανική οικονομία να είναι ενεργειακά αποδοτική και να τροφοδοτείται από την ενέργεια χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα» αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή τους.
Τονίζουν δε ότι «η αποτυχία να οικοδομήσουμε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα βάζει την αμερικανική ευημερία σε κίνδυνο».
Η επιστολή αναγνώστηκε σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της 22ης Συνόδου της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που πραγματοποιείται στο Μαρόκο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δεσμευτεί προεκλογικά, ότι θα αποσύρει τις Ηνωμένες πολιτείες από την συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή.
Οι 175 χώρες που υπέγραψαν τη συνθήκη, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν δεσμευτεί για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ως ένα τρόπο για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής.
Εκτός από τους επιχειρηματίες, ανήσυχοι είναι και οι επιστήμονες για τις συνέπειες για το περιβάλλον, σε περίπτωση που ο Τραμπ υλοποιήσει την δέσμευσή του, κάτι που είναι πιθανό, όπως σηματοδοτείται από την πρόθεσή του να τοποθετήσει αρνητές της Κλιματικής Αλλαγής σε κορυφαίες θέσεις του Λευκού Οίκου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης