Περιβάλλον

SZ: Η Daimler κατηγορείται ότι πούλησε πάνω από 1 εκατ. οχήματα με υπερβολικές εκπομπές ρύπων

tags :
SZ: Η Daimler κατηγορείται ότι πούλησε πάνω από 1 εκατ. οχήματα με υπερβολικές εκπομπές ρύπων
Σύμφωνα με ένταλμα έρευνας, διάφορα μοντέλα της εταιρείας πωλήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μεταξύ του 2008 και του 2016
Για πώληση περισσότερων από 1 εκατομμύριο αυτοκινήτων με υπερβολικές εκπομπές ρύπων στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατηγορείται η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, όπως αναφέρει σημερινό (12/7/2017) δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Sueddeutsche Zeitung», επικαλούμενο ένα ένταλμα έρευνας που εκδόθηκε από δικαστήριο της Στουτγάρδης.
Πριν από δύο μήνες, οι εισαγγελείς της Στουτγάρδης πραγματοποίησαν έρευνα στις εγκαταστάσεις της Daimler στη Γερμανία, μετά από ισχυρισμούς για ψευδή διαφήμιση και πιθανή άδικη χειραγώγηση των συστημάτων επεξεργασίας καυσαερίων στα πετρελαιοκίνητα οχήματα.
Το ένταλμα έρευνας του τοπικού δικαστηρίου της Στουτγάρδης οδήγησε στη διεξαγωγή ερευνών στις 23 Μαΐου, αναφέρει η «SZ.
Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα με υπερβολικές εκπομπές ρύπων, όπως διάφορα μοντέλα πολυτελείας της Mercedes-Benz, πωλήθηκαν στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ μεταξύ του 2008 και του 2016, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Εκπρόσωπος της Daimler αρνήθηκε να σχολιάσει στο «Reuters» τη συνεχιζόμενη έρευνα από τους τοπικούς εισαγγελείς, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.
Τα επίμαχα μοντέλα κινούνται με τους κωδικούς κινητήρων OM 642 και OM 651, ενώ οι εισαγγελείς εξετάζουν την πιθανή χρήση συσκευών παράκαμψης με στόχο τη χειραγώγηση των επιπέδων εκπομπών κατά τη διάρκεια των δοκιμών, αναφέρει η εφημερίδα.
Όπως προσθέτει η «SZ», υπάρχει ο κίνδυνος τα οχήματα που επηρεάζονται στην Ευρώπη να απαγορευτούν στην περιοχή.

Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης