Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του έτους τα πρώτα έργα του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης

Θεσσαλονίκη: Στο τέλος του έτους τα πρώτα έργα του προγράμματος βιώσιμης αστικής ανάπτυξης
 Στα 105 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ποσό  για το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας
Το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς θα εκδοθούν οι πρώτες προσκλήσεις και θα ξεκινήσουν τα πρώτα έργα του Στρατηγικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που θα υλοποιήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (ύψους 3 εκατ. ευρώ), αναβάθμισης πυρήνων πρασίνου και αναπλάσεων στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (ύψους 16 εκατ. ευρώ), αναβάθμισης πυρήνων τοπικού αστικού πρασίνου (ύψους 4 εκατ. ευρώ), έργα για πράσινα δώματα και κάθετους κήπους (ύψους 4 εκατ. ευρώ) και έργα ανάπτυξης συστήματος ποδηλατοδρόμων (ύψους 1 εκατ. ευρώ).
Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια της σημερινής 10/7/2017 συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, η διοίκηση της Περιφέρειας δίνει μεγάλη βαρύτητα στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπτυξης με αιχμή την περιοχή της Θεσσαλονίκης και επέλεξε να διαθέσει, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, διπλάσιο από το προβλεπόμενο ποσό για τις παρεμβάσεις της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, δηλαδή 105 εκατ. ευρώ για το σύνολο της Κεντρικής Μακεδονίας. Από αυτό το ποσό, τα 84,5 εκατ. ευρώ αφορούν τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα τους δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά, Πυλαίας-Χορτιάτη και Δέλτα.
Ειδικότερα, προβλέπονται παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και της ποιότητας ζωής του, κοινωνικές παρεμβάσεις, αποκαταστάσεις χώρων και δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. «Αξιολογούμε αυστηρά τις προτάσεις, πολλές φορές στεναχωρώντας κάποιους δήμους ή κάποιους δημάρχους.
Υλοποιούμε αυτές που πληρούν τα κριτήρια και τους κανόνες που θέτει η ΕΕ. Τώρα είναι η ώρα για την αξιολόγηση των προτάσεων των δήμων και την έναρξη των παρεμβάσεων», σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης