Περιβάλλον

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Πελοποννήσου

tags :
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Πελοποννήσου
Οι Δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι οι:  δήμος Κορινθίων, 'Αργους-Μυκηνών, Τριπόλεως, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, πέντε Δήμοι, τρία Σωματεία και δύο πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ζητούν να ακυρωθεί ως παράνομη η από 12.6.2017 υπουργική απόφαση με την οποία κυρώνεται η απόφαση για την έγκριση του περιφερειακού σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι: Ο δήμος Κορινθίων, 'Αργους-Μυκηνών, Τριπόλεως, Σπάρτης και Βόρειας Κυνουρίας.
Στην αίτησή τους υποστηρίζουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση είναι μη νόμιμη και άκυρη λόγω μη πιστοποίησης σε αυτήν της συμβατότητας του ΠΕΣΔΑ, ενώ επισημαίνουν ότι η ΠΕΣΔΑ είναι μη νόμιμη και ελαττωματική.
Επίσης, αναφέρουν  ότι η ΠΕΣΔΑ πάσχει από έλλειψη συμβατότητας με το εθνικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων (ΕΣΔΑ) και την στρατηγική μελέτη  περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του σχεδίου ΠΕΣΔΑ, που εγκρίθηκε με την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης