Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Η Καλιφόρνια περνά στην αντεπίθεση και διοργανώνει Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα

Η Καλιφόρνια περνά στην αντεπίθεση και διοργανώνει Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα
Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Σαν Φρανσίσκο και θα φιλοξενήσει ηγέτες από όλο τον κόσμο
Ο Edmund G. Brown Jr. κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι η πολιτεία του θα φιλοξενήσει ηγέτες από όλο τον κόσμο σε μια  μεγάλη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στο Σαν Φρανσίσκο.
Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2018.
Σε ανακοίνωση την Πέμπτη 6/7/2017, το Γραφείο του Brown ανακοίνωσε ότι η Καλιφόρνια θα καλέσει εκπρόσωπους από κυβερνήσεις, επιχειρήσεις, επενδυτές και την  κοινωνία των πολιτών στη σύνοδο κορυφής.
Σύμφωνα με το CNBC o Brown ανακοίνωσε τη διάσκεψη κορυφής μέσω ενός βίντεο μηνύματος στο Φεστιβάλ Παγκόσμιου Πολίτη στο Αμβούργο της Γερμανίας.
«Εξαρτάται από εσάς και εξαρτάται από εμένα και δεκάδες εκατομμύρια άλλους ανθρώπους να συμπορευθούμε για να επαναφέρουμε τις δυνάμεις της απανθράκωσης και να ενωθούμε μαζί για να καταπολεμήσουμε την υπαρξιακή απειλή της αλλαγής του κλίματος», είπε
"Γι 'αυτό έχουμε την Διάσκεψη Κορυφής για το Κλίμα στο Σαν Φρανσίσκο τον Σεπτέμβριο 2018."
"Ξέρω ότι ο Πρόεδρος Trump προσπαθεί να βγει από τη Συμφωνία του Παρισιού, αλλά δεν μιλάει για την υπόλοιπη Αμερική" πρόσθεσε ο Brown.
 "Εμείς στην Καλιφόρνια και σε πολιτείες σε ολόκληρη την Αμερική πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να δράσουμε, ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε και γι 'αυτό σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα θα το πετύχουμε».
Το γραφείο του Brown δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής θα αντιπροσωπεύει την πρώτη φορά που πολιτεία των ΗΠΑ "φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή με άμεσο στόχο την υποστήριξη της συμφωνίας των Παρισίων".
Σύμφωνα με τη Συμφωνία των Παρισίων, οι ηγέτες του κόσμου έχουν δεσμευτεί να διασφαλίσουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα παραμείνει "πολύ κάτω από" τους 2 βαθμούς Κελσίου και θα συνεχίσουντις προσπάθειες για τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας σε 1,5 βαθμούς Κελσίου.
Στις αρχές Ιουνίου, ο Trump ανακοίνωσε ότι οι Η.Π.Α. θα αποσυρθούν από τη Συμφωνία των Παρισίων και θα αρχίσουν διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη ή τη διαπραγμάτευση μιας νέας συμφωνίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.
"Αυτή η συμφωνία είναι λιγότερο για το κλίμα και περισσότερο για άλλες χώρες που κερδίζουν οικονομικό πλεονέκτημα έναντι των Ηνωμένων Πολιτειών", δήλωσε ο πρόεδρος εκείνη την εποχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης