Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν εκκενωθεί οι Ανάργυροι σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας

Μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχουν εκκενωθεί οι Ανάργυροι σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας
Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας υπογράμμισε ότι γίνονται ταχύτατα όλα όσα χρειάζονται για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού και την άμεση μετεγκετάσταση του στο μέρος όπου έχουν επιλέξει οι κάτοικοι.
Την πεποίθηση του ότι οι διαδικασίες για την εκκένωση όλου του οικισμού των Αναργύρων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι γίνονται ταχύτατα όλα όσα χρειάζονται για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού και την άμεση μετεγκετάσταση του στο μέρος όπου έχουν επιλέξει οι κάτοικοι.
Επεσήμανε δε ακόμα, ότι ήδη η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει τους πόρους για τη στέγαση, σίτιση και διαμονή των κατοίκων των Αναργύρων σε ξενοδοχεία και δη εκείνων τα σπίτια των οποίων έχουν κριθεί ακατάλληλα προς κατοίκηση.
Όσον αφορά για τις γεωργικές και κτηνοτροφικές εργασίες τόνισε, ότι έχουν απαγορευτεί σε ακτίνα 1 χιλ. από το σημείο της κατολίσθησης στο ορυχείο Αμυνταίου, γεγονός που καθιστά αναγκαιότητα την αποζημίωση αυτών των ανθρώπων για τη παραγωγή τους που χάνεται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης