Περιβάλλον

Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία της στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή

Η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει την προεδρία της στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
Μετά από πολλά χρόνια που βασιζόταν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα η Κίνα έχει υποστηρίξει σημαντικά τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Το Πεκίνο ενδέχεται να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της αλλαγής του κλίματος και της αειφόρου ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στο Συμβουλιο του ΟΗΕ τον Ιούλιο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες βγήκαν από την πρώτη γραμμή της συζήτησης για την αλλαγή του κλίματος.
Οπως επισημαίνει το Sputnik, η σημασία της κλιματικής αλλαγής αυξάνεται σε διεθνές επίπεδο και δεδομένου του ενδιαφέροντος της Κίνας για αειφόρο ανάπτυξη, μπορεί να θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ όπου θα προεδρεύει τον Ιούλιο.
Το ενδιαφέρον της Κίνας για περιβαλλοντικά ζητήματα έχει αυξηθεί τελευταία.
Μετά από πολλά χρόνια που βασιζόταν σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με άνθρακα που συνέβαλαν στο περίφημο πρόβλημα ρύπανσης της ατμόσφαιρας, έχει υποστηρίξει σημαντικά τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Δεδομένης της πρόσφατης απόσυρσης της Ουάσινγκτον από τη συμφωνία για την αλλαγή του κλίματος του Παρισιού και τις υποσχέσεις του προέδρου Donald Trump προς τους ανθρακωρύχους των ΗΠΑ, η Κίνα μπορεί να "γεμίσει το κενό", ως πρωταθλητής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης