Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Δέκα τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων σε παράδρομο της Αττικής Οδού

Δέκα τόνοι επικίνδυνων αποβλήτων σε παράδρομο της Αττικής Οδού
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, αποκλείστηκε το σημείο και δημιουργήθηκαν αναχώματα ώστε να μην υπάρξει επέκταση της ρύπανσης
Επικίνδυνα απόβλητα βρίσκονται εγκαταλελειμμένα εδώ και μια περίπου εβδομάδα σε παράδρομο της Αττικής Οδού, στην θέση Πούσι, δίπλα από την γέφυρα που οδηγεί στο Κορωπί και το αεροδρόμιο.
Πρόκειται για περισσότερους από δέκα τόνους όξινης πίσσας, που μεταφέρθηκαν με ανατρεπόμενο φορτηγό σε παλετοδεξαμενές και κατά την απόρριψή τους κάποιες από αυτές έσπασαν, δημιουργώντας μια λίμνη αποβλήτων που εγκυμονεί σοβαρούς κίνδυνους ρύπανσης.
Η απόρριψη έγινε ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, ενώ δυο μέρες αργότερα εντοπίστηκαν σε παρακείμενη περιοχή, τριάντα τόνοι σκωρίας από επεξεργασία αλουμινίου.
Οπως είπε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, στην περιοχή μετέβησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, τόσο του Υπουργείου, όσο και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που έχει την ευθύνη αποκομιδής, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, αποκλείστηκε το σημείο, δημιουργήθηκαν αναχώματα ώστε να μην υπάρξει επέκταση της ρύπανσης, ελέγχθηκε η στεγανότητα του σημείου ώστε να μην υπάρξουν διαρροές στο υπέδαφος, ενώ, όπως είπε, την Παρασκευή, το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την διάθεση κονδυλίου, ύψους 160.000 ευρώ, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την αποκομιδή και διαχείριση των αποβλήτων.
Πηγές:Καθημερινή, ΣΚΑΙ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης