Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ευρωπαϊκό έργο βιώσιμης κινητικότητας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

tags :
Ευρωπαϊκό έργο βιώσιμης κινητικότητας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου
To έργο "Καινοτομίες στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα"  έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.698.000 ευρώ
Νέες συνθήκες μετακίνησης και κυκλοφορίας, φιλικές προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον, διαμορφώνει ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου Θεσσαλονίκης, μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό έργο βιώσιμης αστικής κινητικότητας "InnovaSump".
Το έργο, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG Europe της Ε.Ε., έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.698.000 ευρώ, ενώ για τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, η χρηματοδότηση ανέρχεται στα 185.000,00 ευρώ και θα καλυφθεί 100% από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια.
Η διάρκεια του έργου είναι 54 μήνες και ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου συμμετέχει σε εταιρικό σχήμα, αποτελούμενο από επτά ευρωπαϊκούς δήμους και το ΑΠΘ, που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος.
Την έναρξη υλοποίησης του έργου, με τίτλο: "Καινοτομίες στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αστικές μεταφορές χαμηλών εκπομπών άνθρακα" ("InnovaSump"), ανακοίνωσαν σήμερα 22/6/2016, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο δήμαρχος Ελευθερίου - Κορδελιού, Πέτρος Σούλας και ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Ανδρεάδης.
"Στόχος μας η δημιουργία νέων συνθηκών και υποδομών μετακίνησης και κυκλοφορίας που θα ενισχύσουν την προσβασιμότητα στα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφάλειας στις μετακινήσεις, στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της κατανάλωσης ενέργειας, στην αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας στη μετακίνηση εντός του δήμου και στην αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού περιβάλλοντος", τόνισε ο κ. Σούλας.
Αναφερόμενος στα οφέλη, που θα αποκομίσει ο δήμος από τη συμμετοχή στο έργο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ο αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας, υπογράμμισε πως η τεχνογνωσία που θα προκύψει θα είναι ουσιαστική, με τα αποτελέσματά της να φαίνονται στα αμέσως επόμενα χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης