Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Εγκρίθηκαν από την ΕΕ τα συμπεράσματα σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού

Εγκρίθηκαν από την ΕΕ τα συμπεράσματα σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σημειώνει, ότι «η συμφωνία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας».
Εγκρίθηκαν από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή και τη συμφωνία του Παρισιού για την αλλαγή του κλίματος, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαιώνει «με σθένος» τη δέσμευση της ΕΕ και των κρατών μελών της να εφαρμόσουν ταχέως και πλήρως τη συμφωνία του Παρισιού, να συμβάλουν στην εκπλήρωση των στόχων χρηματοδότησης της κλιματικής αλλαγής και να συνεχίσουν να ηγούνται στον αγώνα κατά της αλλαγής του κλίματος.
Η ΕΕ επισημαίνει, ότι «η συμφωνία παραμένει ακρογωνιαίος λίθος των παγκόσμιων προσπαθειών για αποτελεσματική αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί».
Σημειώνουν δε, ότι «η συμφωνία αποτελεί βασικό στοιχείο για τον εκσυγχρονισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και οικονομίας», ενώ «είναι επίσης καθοριστικής σημασίας για την εφαρμογή της Ατζέντας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030».
Σύμφωνα με τα 28 κράτη-μέλη «η πρόσφατη έγκριση της νέας ευρωπαϊκής συναίνεσης για την ανάπτυξη, επιδιώκοντας παράλληλα μια ευρύτερη ατζέντα, θα συμβάλει επίσης στην επίτευξη αυτού του στόχου».
Ακόμη αναφέρεται στα συμπεράσματα, ότι «η ΕΕ και τα κράτη-μέλη της θα ενισχύσουν τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, ιδίως με τις πλέον ευάλωτες χώρες, αποδεικνύοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τις μελλοντικές γενιές και την ευθύνη για ολόκληρο τον πλανήτη».
Τέλος «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Συμβούλιο των κρατών μελών και την Κομισιόν να εξετάσουν όλα τα μέσα για την επίτευξη των στόχων αυτών».
«Η ΕΕ θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με όλους τους μη κρατικούς φορείς, αξιοποιώντας το επιτυχημένο παράδειγμα που παρέχεται από το Παγκόσμιο Θεματολόγιο για το Κλίμα», καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης