Ενέργεια

Στη Γαλλία κατέληξαν τα περισσότερα αμερικανικά φορτία LNG τον Φεβρουάριο

Στη Γαλλία κατέληξαν τα περισσότερα αμερικανικά φορτία LNG τον Φεβρουάριο
Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 358,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο σε 30 χώρες
Η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καθώς οι ευρωπαϊκοί τερματικοί σταθμοί εξακολουθούν να λαμβάνουν την πλειονότητα των αμερικανικών ποσοτήτων υγροποιημένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με τη νεότερη μηνιαία έκθεση του Υπουργείου Ενέργειας (DOE) της χώρας.

Η έκθεση του DOE δείχνει ότι οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 49,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Γαλλία τον Φεβρουάριο, 45,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ολλανδία, 34,1 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, 22,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Ιαπωνία και 20,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στην Τουρκία.

Αυτές οι πέντε χώρες δέχθηκαν το 48% των συνολικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, ενώ η Γαλλία ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου των ΗΠΑ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Πριν από αυτό, οι Κάτω Χώρες ήταν ο κορυφαίος προορισμός για τις προμήθειες αμερικανικού LNG για πέντε συναπτούς μήνες.

Αύξηση των αμερικανικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

Οι ΗΠΑ εξήγαγαν συνολικά 358,9 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου τον Φεβρουάριο σε 30 χώρες, αυξημένα κατά 10% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2023 και μειωμένα κατά 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την έκθεση του DOE.

Η Ευρώπη έλαβε 234,4 Bcf ή το 65,3% αυτών των ποσοτήτων, η Ασία έλαβε 100,8 Bcf ή 28,1% και η Λατινική Αμερική/Καραϊβική έλαβε 23,7 Bcf ή 6,6%.

Το DOE ανέφερε ότι το 88,9% των συνολικών εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου κατευθύνθηκε σε χώρες που δεν έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (nFTA), ενώ το υπόλοιπο 11,1% κατευθύνθηκε σε χώρες που έχουν συνάψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου (FTA).

Οι τερματικοί σταθμοί των ΗΠΑ απέστειλαν 116 φορτία τον Φεβρουάριο, έναντι 127 φορτίων τον Ιανουάριο.

Η μονάδα Sabine Pass της Cheniere απέστειλε 39 φορτία και ο τερματικός σταθμός Corpus Christi 16 φορτία, ενώ η μονάδα Cameron LNG της Sempra απέστειλε 20 φορτία και ο τερματικός σταθμός Freeport LNG 16 φορτία κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, το εργοστάσιο Calcasieu της Venture Global έστειλε 13 φορτία, το Elba Island LNG έστειλε 4 φορτία και το Cove Point LNG έστειλε 8 φορτία.

Σύμφωνα με την έκθεση του DOE, η μέση τιμή ανά τερματικό σταθμό εξαγωγής έφτασε τα 6,31/MMBtu τον Φεβρουάριο και τα 6,63/MMBtu τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

Η ακριβότερη μέση τιμή τον Φεβρουάριο προέρχεται από τον τερματικό σταθμό Calcasieu Pass της Venture Global και έφτασε τα 10,21 δολ/MMBtu.

Οι τιμές σε άλλες εγκαταστάσεις κυμάνθηκαν μεταξύ 5,09-6,70 δολ/MMBtu, σύμφωνα με τα στοιχεία.

5886 φορτία

Η έκθεση αναφέρει ότι κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2024, οι ΗΠΑ εξήγαγαν 5886 φορτία ή 18.692 Bcf σε 41 χώρες.

Τα στοιχεία του DOE δείχνουν ότι η Νότια Κορέα παραμένει ο κορυφαίος προορισμός για το αμερικανικό LNG με 589 φορτία, και η χώρα ακολουθείται από την Ιαπωνία με 470 φορτία, τη Γαλλία με 479 φορτία, το Ηνωμένο Βασίλειο με 458 φορτία και την Ολλανδία με 414 φορτία.

Η Γαλλία πήρε περισσότερα φορτία από την Ιαπωνία, αλλά λιγότερες ποσότητες.

Εκτός από αυτές τις πέντε χώρες, στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης η Ισπανία, η Κίνα, η Ινδία, η Τουρκία και η Βραζιλία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης