Ενέργεια

Πτώση κερδών για την κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας

Πτώση κερδών για την κορυφαία πετρελαϊκή εταιρεία της Κίνας

Τα κέρδη της Sinopec το 2024 μειώθηκαν 13% μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου (Oilprice)

Η μεγαλύτερη εταιρεία διύλισης πετρελαίου της Κίνας China Petroleum & Chemical Corp. γνωστή και ως Sinopec, κατέγραψε μείωση 13% στα κέρδη της το 2024 λόγω των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου και του φυσικού αερίου σύμφωνα με το οilprice.com.

Στις 23/3/2024 το worldenergynews.gr έγραψε ότι η Sinopec ξεκίνησε την παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα.

Η εταιρεία παρουσίασε καθαρά έσοδα 58,3 δισεκατομμυρίων γιουάν (8 δισεκατομμύρια δολάρια) το FY 2024 σε σύγκριση με 66,2 δισεκατομμύρια γιουάν που καταγράφηκαν το 2022 με τις παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου κατά 17% χαμηλότερες το 2023 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου μείωσαν την αξία της παραγωγής γεώτρησης της Sinopec και μείωσαν επίσης το κόστος του αργού.

Η Sinopec και πολλά κινεζικά διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή καυσίμων πέρυσι, καθώς ανέμεναν άνθηση των επιχειρήσεων μετά την άρση των περιορισμών Covid-19. Δυστυχώς, η οικονομική ανάκαμψη ήταν μόνο χλιαρή, με χημικές ουσίες όπως το αιθυλένιο να αντιμετωπίζουν τεράστιο πλεόνασμα.

Η Sinopec ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι ο προϋπολογισμός κεφαλαιουχικών δαπανών για το 2024 θα φτάσει τα 173 δισεκατομμύρια γιουάν (ελαφρώς χαμηλότερα από τα 176,8 δισεκατομμύρια γιουάν του 2023), κυρίως λόγω της μείωσης στον τομέα των χημικών προϊόντων της.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα διατηρήσει μέτρια ανάπτυξη τόσο στην παραγωγή όσο και στη μεταποίηση το τρέχον έτος, με την παραγωγή πετρελαίου να αναμένεται να αυξηθεί κατά 1% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2023, ενώ η διακίνηση διύλισης αναμένεται να αυξηθεί μόνο κατά 0,8%. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει ότι οι εγχώριες πωλήσεις προϊόντων διύλισης πετρελαίου θα αυξηθούν κατά 1,6% φέτος σε σύγκριση με άλμα 16% το προηγούμενο έτος.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας θα επιβραδυνθεί στο 5% το τρέχον έτος μετά την ανάπτυξη 5,2% το 2023.

Το αυξανόμενο χρέος της τοπικής αυτοδιοίκησης και η επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης έχουν επηρεάσει αρνητικά την κινεζική οικονομία και καταστέλλουν τις επενδύσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης