Ναυτιλία

H Cosco αγοράζει έναντι 203 εκατ. ευρώ δύο εμπορευματικούς σταθμούς σε λιμάνια της Ισπανίας

H Cosco αγοράζει έναντι 203 εκατ. ευρώ δύο εμπορευματικούς σταθμούς σε λιμάνια της Ισπανίας
Η επένδυση περιλαμβάνει τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Βαλένθια και τον μοναδικό στο λιμάνι του Μπιλμπάο, καθώς και τους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς στη Μαδρίτη και τη Σαραγόσα.
Η Cosco Shipping Ports συμφώνησε να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας Noatum Port Holdings, που εκμεταλλεύεται τους τερματικούς σταθμούς μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στα λιμάνια της Βαλένθια και του Μπιλμπάο στην Ισπανία έναντι 203 εκατομμυρίων ευρώ.
Συγκεκριμένα, η Cosco Shipping Ports ανακοίνωσε, ότι η θυγατρική της στην Ισπανία Cosco Shipping Ports (Spain) Limited συμφώνησε να αγοράσει το 51% της Noatum από την TPIH Iberia S.L.U, η οποία θα διατηρήσει το 49% των μετοχών.
Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η Noatum θα γίνει θυγατρική της Cosco Shipping Ports.
Τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία της Noatum περιλαμβάνουν τον μεγαλύτερο τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της Βαλένθια και τον μοναδικό τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Μπιλμπάο, καθώς και τους σιδηροδρομικούς τερματικούς σταθμούς στη Μαδρίτη και τη Σαραγόσα.
Η κινεζική εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της, ότι η συμφωνία εναρμονίζεται με τη στρατηγική της για «ανάπτυξη ενός παγκόσμιου χαρτοφυλακίου τερματικών σταθμών».
Η συμφωνία θα χρηματοδοτηθεί από εσωτερικούς πόρους και τραπεζικά δάνεια, όπως αναφέρει η Cosco.
Υπενθυμίζεται, ότι η Cosco Shipping αγόρασε το 51% των μετοχών της ΟΛΠ Α.Ε. έναντι 280 εκατομμυρίων ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης