Ναυτιλία

Η νέα σύνθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και η σημασία της για την εύρυθμη ανάπτυξη

tags :
Η νέα σύνθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων και η σημασία της για την εύρυθμη ανάπτυξη
Υψηλές οι απαιτήσεις - Αμφισβητούμενο το αποτέλεσμα
Η υπόθεση των επενδύσεων και επιτυχούς διαχείρισης στα λιμάνια είναι σημαντική γιατί αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και δυνητικών επενδύσεων,όπως αναμένεται να γίνει με το λίμανι της Αλεξανδρούπολης,όπου ακούγεται το όνομα μεγάλου επιχιερηματία.
Όμως πρόσφατη είναι η αναστάτωση που προέκυψε από την αιφνίδια πρόταση στην Επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής για την αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ της Ρυθμιστικής  Αρχής Λιμένων.
Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων είναι η κρίσιμη ανεξάρτητη αρχή, εποπτείας των λιμένων με κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλάδου, που βρίσκεται υπό δημόσια δίοικηση.
Παράλληλα το ερώτημα είναι, γιατί ενώ οι σχετικές εισηγήσεις αφορούν καθολικές αλλαγές, διατηρούν μόνο ένα συγκεκριμένο μέλος.
Βέβαια ερωτηματικά δημιουργούνται από την προτεινόμενη σύνθεση καθώς την πορεία των λιμανιών καλούνται να διαχειριστούν άνθρωποι άπειροι και αδαείς χωρίς καμία σχέση με το αντικείμενο.
Χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση της προσωπικότητας των προτεινομένων τίθεται το ερώτημα για το πότε αυτοί οι άνθρωποι θα ενημερωθούν και πότε θα δρομολογήσουν και θα διαχειριστούν τα προβλήματα των λιμανιών και των οργανισμών.
Στην Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων ως ένα σημείο είναι αποδεκτό ο Υπουργός να επιθυμεί να τον περιβάλλουν άνθρωποι εμπιστοσύνης που προέρχονται από τον χώρο που υπηρετούσε ο ίδιος  κατά το  παρελθόν, όμως ποιος είναι ο λόγος να διατηρείται ένα μέλος του ΔΣ και να αλλάζουν όλα τα υπόλοιπα μέλη;
Αν αυτό είναι συνυφασμένο και συνδεδεμένο με συγκεκριμένα συμφέροντα που ήθελαν να αλλάξουν τον τωρινό Πρόεδρο καθηγητή  κ. Μουτζούρη, οποίος έχει συμβάλει σημαντικό έργο, το υπουργείο θα πρέπει να παρέμβει και να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία.
Στην θέση του νέου προέδρου τοποθετήθηκε ο καθηγητής κ. Αγγελόπουλος με αντιπρόεδρο τον κ. Τουρουνίδη.
Η έρευνα είναι εύκολη και γρήγορη με μια ανάγνωση των δημοσιευμένων αποφάσεων της ΡΑΛ όπου μπορεί να διαπιστωθεί ποιός καΙ πώς διαφοροποιείται.
Η αντίδραση της αντιπολίτευσης ήταν χαλαρή κατά τις σχετικές ψηφοφορίες.
Δεύτερη ευκαιρία θα υπάρξει κατά την  διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Τα μέλη του Δ.Σ

Εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία, από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής τα προτεινόμενα, από τον υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, μέλη της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων (ΡΑΛ)
Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Ιάσωνος Αγγελόπουλος, αντιπρόεδρος ο Αθανάσιος Τορουνίδης και εισηγητές οι Παναγιώτης Κουφού και Μαρία Καραφώτη-Φωτιάδου.
Τις θέσεις των τακτικών μελών καταλαμβάνουν οι Κωνσταντίνος Χλωμούδης, Βασίλειος Γεωργίου, Σπυρίδων Γρίνου, Ελένη Βελουδογιάννη, Βασίλειος Κορκίδης.
Αναπληρωματικά μέλη ορίστηκαν οι Θεόδωρος Λυμπέρης και Δημήτρης Μπαϊρακτάρης.
Θετικά, για όλα τα μέλη της ΡΑΛ, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Η Ν.Δ. τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του προέδρου, Π. Αγγελόπουλου και των τακτικών μελών της Αρχής, Β. Κροκίδη και Κ. Χλωμούδη, ενώ δήλωσε «παρών» για τα υπόλοιπα μέλη.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (Ρ.Α.Λ.) συνεστήθη αρχικά το Μάιο 2014 και έχει ως γενικότερη αποστολή την εποπτεία και τη διασφάλιση της νομιμότητας των σχέσεων μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών φορέων του εθνικού λιμενικού συστήματος, με έμφαση στην τήρηση της συμβατικής τάξης και την εφαρμογή της νομοθεσίας περί ελεύθερου ανταγωνισμού.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Π. Κουρουμπλής δήλωσε ότι τα λιμάνια πλέον οι πύλες εισόδου, εμπορευμάτων που έρχονται από τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή προς την ΕΕ.
Ταυτοχρόνως, αποτελούν και την έξοδο της  Ευρώπης προς τη Μέση Ανατολή και την Άπω Ανατολή.
Όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής,  τα λιμάνια  -και σε ότι αφορά την μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, εμπορευμάτων, σε ότι αφορά την κρουαζιέρα και τα τουριστικά σκάφη αναψυχής,-  όλα τα λιμάνια, οι όρμοι, τα αγκυροβόλια, ξεπερνούν τα 110.
Για πρώτη φορά έχουν καταγραφεί και έχουν ιεραρχηθεί.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης