Ναυτιλία

Bloomberg: Hedge Funds εξαγόρασαν ναυτιλιακά δάνεια ύψους 5 δισ. δολαρίων το 2015

Bloomberg: Hedge Funds εξαγόρασαν ναυτιλιακά δάνεια ύψους 5 δισ. δολαρίων το 2015
Τα hedge funds εξαγοράζουν τα δάνεια αυτά σε υψηλές τιμές, δηλαδή έναντι 90 σεντς στο δολάριο, από 70-80 σεντς στο δολάριο που έδιναν το 2014.
Hedge Funds εξαγοράζουν με ταχύτερους ρυθμούς επισφαλή ναυτιλιακά δάνεια από τις τράπεζες απ’ ό, τι πριν από 2 χρόνια, καθώς εκτιμούν ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία θα ανακάμψει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Επικαλείται δε την εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων AMA Capital Partners LLC, σύμφωνα με την οποία ναυτιλιακά δάνεια ύψους περίπου 5 δισ. δολαρίων άλλαξαν χέρια το 2015.
Σύμφωνα δε με την εταιρεία συμβούλων και ναυλώσεων πλοίων Hartland Shipping Services Ltd., τα hedge funds εξαγοράζουν τα δάνεια αυτά σε υψηλές τιμές, δηλαδή έναντι 90 σεντς στο δολάριο, από 70-80 σεντς στο δολάριο που έδιναν το 2014.
Αυτή η στροφή των hedge funds δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν για τα ναυτιλιακά χρέη, τα οποία θέλουν να ξεφορτωθούν οι τράπεζες στο πλαίσιο των νέων ρυθμιστικών κανόνων για την διάσωσή τους, όπως αναφέρει το Bloomberg.
Τα hedge funds στοιχηματίζουν, ότι οι τιμές των πλοίων που έπεσαν κατά 71% μέσα σε 5 χρόνια, θα ανακάμψουν από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.
Ο δε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας που ειδικεύεται στον τομέα της ναυτιλίας Day & Partners LLC, Randee Day, παρομοίασε την αγορά ναυτιλιακών δανείων με εκείνη των στεγαστικών δανείων και τόνισε, ότι «αν ήμουν διαχειριστής ενός τέτοιου χαρτοφυλακίου σε μια τράπεζα, θα ήθελα να το ξεφορτωθώ σαν τρελός».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης