Ναυτιλία

Τα ναυπηγεία NASSCO παρέδωσαν το νέο δεξαμενόπλοιο τεχνολογίας ECO Class

Τα ναυπηγεία NASSCO παρέδωσαν το νέο δεξαμενόπλοιο τεχνολογίας ECO Class
Πρόκειται για το έκτο από τα συνολικά οκτώ δεξαμενόπλοια που έχουν παραγγελθεί από δύο ξεχωριστούς πελάτες
Τα ναυπηγεία General Dynamics NASSCO παρέδωσαν στην ναυτιλιακή εταιρεία SEA-Vista LLC το νέο δεξαμενόπλοιο με τεχνολογία ECO Class, κατασκευασμένο με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές για μικρότερες εκπομπές ρύπων και αποδοτικότερες μεταφορές.
Το δεξαμενόπλοιο «Constitution» το οποίο παραδόθηκε σε ειδική τελετή στα ναυπηγεία της εταιρείας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ, έχει μήκος 610 ποδών, χωρητικότητα εκτοπίσματος 50.000 dwt και χωρητικότητα φορτίου 330.000 βαρέλια.
Η κατασκευή του πλοίου ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2015.
Πρόκειται για το έκτο από τα συνολικά οκτώ δεξαμενόπλοια που έχουν παραγγελθεί από δύο ξεχωριστούς πελάτες και έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία NASSCO, σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου Jones.
Ο νόμος Jones απαιτεί, τα πλοία που μεταφέρουν φορτία μεταξύ των λιμένων των ΗΠΑ, να έχουν κατασκευαστεί σε εγχώρια ναυπηγεία, τα οποία απασχολούν περισσότερους από 500.000 καλά αμειβόμενους εργαζόμενους σε εθνικό επίπεδο.
Τα ναυπηγεία NASSCO είναι τα μοναδικά στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, στα οποία γίνεται ο σχεδιασμός, η κατασκευή και η επισκευή τόσο των εμπορικών, όσο και των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.
Για τις εμπορικές εργασίες της η NASSCO συνεργάζεται με τα Νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), για τον σύγχρονο σχεδιασμό των πλοίων και την τεχνολογία της ναυπηγικής βιομηχανίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης