Ναυτιλία

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διακομματική συνεργασία για την χάραξη εθνικής στρατηγικής στη ναυτιλία

Υπουργείο Ναυτιλίας: Διακομματική συνεργασία για την χάραξη εθνικής στρατηγικής στη ναυτιλία
Η κυβέρνηση έχει θέσει 12 συγκεκριμένους στόχους για την εκπαίδευση, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το cluster, την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τη νησιωτική πολιτική, τη λιμενική βιομηχανία δήλωσε ο Π. Κουρουμπλής στη Βουλή
Τη συμβολή των κομμάτων είναι έτοιμο να ζητήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χάραξη εθνικής πολιτικής για τη ναυτιλία.
Απαντώντας νωρίτερα σήμερα 22/5/2017 σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει 12 συγκεκριμένους στόχους για την εκπαίδευση, τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, το cluster, την ποντοπόρο ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τη νησιωτική πολιτική, τη λιμενική βιομηχανία.
«Επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι είναι μια υπόθεση εθνικής σημασίας, έχουμε το πολιτικό κουράγιο, μόλις είμαστε έτοιμοι να θέσουμε αυτή την πρωτοβουλία, αυτό το αφήγημα, υπόψιν όλων των κομμάτων, να συνεργαστούμε επάνω σε αυτό το θέμα και εάν μπορέσουμε -επιτέλους- να ασκήσουμε μια εθνική πολιτική όλοι μαζί σε αυτό το πολύ κρίσιμο ζήτημα, γιατί με μια τέτοια πολιτική μπορούμε πραγματικά να αντιμετωπίσουμε και τους κινδύνους, αλλά και να δώσουμε ακόμη περισσότερη ώθηση σε αυτόν τον τομέα, που πραγματικά η Ελλάδα πρωτοστατεί σε όλον τον κόσμο», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι «σήμερα γίνεται σημαντική και ουσιαστική προσπάθεια σε συνεργασία με την Κεφαλαιαγορά, την Εθνική Τράπεζα και το Χρηματιστήριο, να εκδοθεί ομόλογο από Έλληνες εφοπλιστές, για να φέρουμε εφοπλιστικό χρήμα και τους εφοπλιστές εδώ στο Ελληνικό Χρηματιστήριο».
Αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης προκειμένου να καθιερωθεί η δυνατότητα του «λίζινγκ» και στα ποντοπόρα και στα πλοία αναψυχής.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης