Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Ψηλά στις προτεραιότητες της Κύπρου η ναυτιλία - Τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στην ΕΕ

Ψηλά στις προτεραιότητες της Κύπρου η ναυτιλία - Τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στην ΕΕ
Ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου Μάριος Δημητριάδης αναφερόμενος στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι φέρνει νέες προκλήσεις για την κυπριακή ναυτιλία
Η Κύπρος αποτελεί ένα ναυτιλιακό κέντρο παγκόσμιου επιπέδου, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κύπρου Μάριος Δημητριάδης, σε ομιλία του στην ετήσια εκδήλωση «Ημέρας Ναυτιλίας Frederick», που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Frederick.
Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η εμπορική ναυτιλία είναι ένας τομέας «για τον οποίο είμαστε πολύ περήφανοι” και ότι βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες της χώρας.
Πρόσθεσε ότι το κυπριακό νηολόγιο κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων διεθνώς και η Κύπρος έχει τον τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό στόλο εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.
«Η Κύπρος όμως δεν είναι μόνο σημαία. Η Κύπρος είναι επίσης ένα διεθνές ναυτιλιακό κέντρο», ανέφερε, σημειώνοντας ότι το Υπουργείο Μεταφορών θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της κυπριακής σημαίας.
Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι η εισαγωγή ναυτιλιακών σπουδών στα κυπριακά πανεπιστήμια είναι πολύ σημαντικό βήμα καθώς έτσι ο τομέας θα εμπλουτιστεί με υψηλής ποιότητας ναυτιλιακή εκπαίδευση.
"Στόχος μας είναι να καταστούμε σταδιακά κόμβος ναυτικής εκπαίδευσης στη Μεσόγειο", συμπλήρωσε.
Αναφερόμενος στην ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι φέρνει νέες προκλήσεις για την κυπριακή ναυτιλία και εξέφρασε τη θέση ότι  η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό ενεργειακό Κέντρο στη Μεσόγειο.
Πηγή: philenews/ΚΥΠΕ

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης