Ναυτιλία

Η Antipollution εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του Ballast Water Treatment

Η Antipollution εισέρχεται δυναμικά στο χώρο του Ballast Water Treatment
H υπηρεσία Ballast Water Treatment αναδείχθηκε σε μία νέα επιχειρηματική ευκαιρία για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Η Αntipollution ANE ως η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία διαχείρισης στερεών αποβλήτων πλοίων με περιβαλλοντικές υπηρεσίες για την ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο, έρχεται να εισάγει μία νέα υπηρεσία στη ναυτιλία, η οποία ονομάζεται Ballast Water Treatment.
Μετά την επικύρωση της διεθνούς σύμβασης διαχείρισης θαλάσσιου έρματος από τον IMO, η υπηρεσία Ballast Water Treatment αναδείχθηκε σε μία νέα επιχειρηματική ευκαιρία για την ελληνική ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη.
Με τον όρο έρμα (ballast water) νοείται το θαλασσινό  νερό στις δεξαμενές ενός πλοίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την ευστάθεια και σωστή πλεύση του.
Στο έρμα μεταφέρονται επιβλαβείς μικρο-οργανισμοί καθώς και μολυσματικές ασθένειες, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία και απώλειες στην αλιευτική παραγωγή.
Άκρως ενδιαφέρον είναι, πως μέχρι πρόσφατα η έλλειψη ενημέρωσης για τις επιβλαβείς συνέπειες της μεταφοράς των ειδών αυτών από τα πλοία είχε ως αποτέλεσμα την απουσία λήψης μέτρων για τη διαχείριση του έρματος.
Ωστόσο, η επιτακτικότητα της άμεσης λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της απειλής των ξενικών θαλάσσιων ειδών που μεταφέρονται στο έρμα, οδήγησε το 2004,  τον ΙΜΟ στην υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και τη Διαχείριση του έρματος και ιζημάτων του πλοίου (International Convention for the Control and Management of Ships’ Ballast Water and Sediments (BWM Convention).
Η διεθνής σύμβαση για το θαλάσσιο έρμα θα αποκτήσει ισχύ σε ένα χρόνο από σήμερα και ειδικότερα στις 8 Σεπτεμβρίου του 2017.  
Η διεθνής συνθήκη Ballast Water Treatment Convention θα επιβάλει την τοποθέτηση των σχετικών συστημάτων στο σύνολο του παγκόσμιου στόλου.
Για τις περισσότερες ναυτιλιακές η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις συνεπάγεται την εγκατάσταση εγκεκριμένου συστήματος διαχείρισης του θαλάσσιου έρματος.
Την ανάγκη αυτή έρχεται να καλύψει η Αntipollution ANE εισάγοντας στην αγορά την πλέον αποτελεσματική και ασφαλή υπηρεσία καθαρισμού, αφού δεν αδρανοποιεί μόνο τους μικροοργανισμούς αλλά τους εξουδετερώνει και μάλιστα χωρίς πρόσμικτα χημικά και πολύπλοκες διαδικασίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία αυτή είναι από τις ελάχιστες που έχουν προκριθεί και από τον πλέον έγκυρο Οργανισμό Πιστοποίησης του Κόσμου, αυτόν της Αμερικάνικης Ακτοφυλακής (USCG).
Τα πλοία που ταξιδεύουν για Αμερική είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν σύστημα BALLAST WATER TREATMENT, με πιστοποίηση από τον φορέα USCG.
«Με τη νέα μας υπηρεσία Ballast Water Treatment, θα αποτελέσουμε μία καινοτόμα πρόταση στην παγκόσμια ναυτιλία, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες με σκοπό να προσφέρουμε λύσεις σε ανταγωνιστικές τιμές», δήλωσε ο Πρόεδρος της Αntipollution ANE κος Βύρων Βασιλειάδης.
Άξιο αναφοράς είναι πως στο τιμόνι της εταιρείας Αntipollution ANE βρίσκεται ο πρόεδρος Βύρων Βασιλειάδης, ο οποίος επιλέχθηκε ως ένας από τους 121 Young Global Leaders (YGL) για το 2016 από το World Economic Forum.
Αποτελεί έναν από τους πιο καινοτόμους και σκεπτόμενους επιχειρηματικά και κοινωνικά νέους άνδρες κάτω των 40 ετών, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης