Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Στα 340,7 εκατ. δολ. ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της DryShips του Γιώργου Οικονόμου

tags :
Στα 340,7 εκατ. δολ. ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της DryShips του Γιώργου Οικονόμου
Η καθαρή λογιστική αξία των πλοίων της ανέρχεται σε περίπου 286,2 εκατομμύρια δολάρια.
Τα μη ελεγμένα οικονομικά και λειτουργικά της αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2017 δημοσιοποίησε η ναυτιλιακή εταιρεία DryShips του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου.
Στα επικαιροποιημένα έως τις 10 Μαΐου 2017 στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρεία, αναφέρεται ότι τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα της DryShips ανέρχονταν σε περίπου 340,7 εκατομμύρια δολάρια και η καθαρή λογιστική αξία των πλοίων σε περίπου 286,2 εκατομμύρια δολάρια.
Η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση ενός τάνκερ Suezmax με τιμή αγοράς περίπου 64 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθεί εντός του μήνα.
Το τελευταίο εξάμηνο η εταιρεία έχει αντλήσει περίπου 570 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση συνολικά 17 πλοίων, συνολικού κόστους περίπου 765,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εταιρεία έχει ολοκληρώσει την αναδιάρθρωση του ισολογισμού της και έχει λάβει δέσμευση από μεγάλη ευρωπαϊκή τράπεζα και ασιατική πιστωτική εταιρεία για δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αναφορικά με τη μερισματική πολιτική της εταιρείας, αναφέρεται πως τα όποια μελλοντικά μερίσματα θα εξαρτηθούν από τα κέρδη της εταιρείας, τις χρηματοοικονομικές συνθήκες, τις απαιτήσεις και τη διαθεσιμότητα ρευστότητας, από την ανανέωση και επέκταση του στόλου, κ.α.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Οικονόμου δήλωσε, ότι «η DryShips έχει προοδεύσει πολύ από πέρσι, όταν αγωνιζόμασταν για την επιβίωση της εταιρείας.
Έκτοτε έχουμε ξεκαθαρίσει τον ισολογισμό της εταιρείας και έχουμε σχεδόν διπλασιάσει τον στόλο μας, αποκτώντας σύγχρονα ποιοτικά πλοία.
Με αυτήν την φάση ταχείας επέκτασης πίσω μας, προσβλέπουμε στην παραλαβή των πλοίων που αποκτήσαμε τους τελευταίους μήνες σε ιστορικά χαμηλές αξίες ενεργητικού και στην έναρξη της δημιουργίας εσόδων, που θα βελτιώσουν την κερδοφορία μας και θα δείξουν την δυνατότητα κερδοφορίας του στόλου μας τα επόμενα τρίμηνα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης