Τελευταία Νέα
Ναυτιλία

Στο 15,5% αναμένεται να πέσει το καλοκαίρι το μερίδιο της Μεσογείου στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας

Στο 15,5% αναμένεται να πέσει το καλοκαίρι το μερίδιο της Μεσογείου στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας
Αντιθέτως, προβλέπεται να αυξηθούν τα μερίδια της Καραϊβικής, της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας
Πτώση  για τη Μεσόγειο προβλέπεται στην αγορά της κρουαζιέρας το ερχόμενο καλοκαίρι, ενώ αντιθέτως προβλέπεται αύξηση στην αγορά της κρουαζιέρας στις περιοχές της Καραϊβικής, της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Risposte Turismo, η Μεσόγειος για το 2017 θα πέσει σε χαμηλό 10 ετών, καθώς το μερίδιο της στην παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας θα είναι 15,5%, συγκριτικά με το 18,3% του 2016.
Αντιθέτως, θα αυξηθούν τα μερίδια της Καραϊβικής, της Βόρειας Ευρώπης και της Ασίας, με ποσοστά που θα αγγίξουν το 35,6%, το 11,5% και το 10,9%, αντίστοιχα.
Οι μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας αναπροσαρμόζουν τα δρομολόγιά τους για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του επιβατικού κοινού προσθέτοντας νέους προορισμούς προς τη Βόρεια Ευρώπη, την Καραϊβική και την Ασία.
Πιο αναλυτικά, η Norwegian Cruises για το ερχόμενο καλοκαίρι θα εκτελεί δρομολόγια στην περιοχή της Μεσογείου, προσεγγίζοντας ιταλικά και ελληνικά λιμάνια, καθώς και το λιμάνι Κότορ στο Μαυροβούνιο.
Η Costa Cruises, πέραν των καθιερωμένων δρομολογίων στη Μεσόγειο, έχει προγραμματίσει για το ερχόμενο καλοκαίρι ειδικά δρομολόγια σε λιμάνια της Βόρειας Ευρώπης (Άμστερνταμ, Λονδίνο, Χάβρη), στην Καραϊβική και στην Ασία (Ιαπωνία, Μαλαισία, Ταϊλάνδη).
H MSC Cruises θα εστιάσει περισσότερο κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο στην Καραϊβική, ενώ το 2018 θα προγραμματίσει την πρώτη κρουαζιέρα προς την Ιαπωνία.
Σε ό,τι αφορά την Royal Caribbean, η Κούβα θα αποτελέσει το νέο προορισμό της για το καλοκαίρι του 2017.
Επιπλέον η εταιρεία θα προσφέρει κρουαζιέρες σε Αλάσκα, Νότια Αμερική, Ασία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Ευρώπη.
(Πηγή:Ναυτικά Χρονικά)

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης