Ναυτιλία

Το λιμάνι του Πειραιά επέλεξε ως αφετηρία για κρουαζιέρες της η Princess Cruises Fact Sheet

Το λιμάνι του Πειραιά επέλεξε ως αφετηρία για κρουαζιέρες της η Princess Cruises Fact Sheet
Η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως home porting για κρουαζιέρες από την αμερικανική εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet θα συνεχιστεί με το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess».
Το λιμάνι του Πειραιά έχει επιλέξει για hοme porting (αποεπιβάσεις επιβατών τουριστών) για το καλοκαίρι του 2017 με δύο κρουαζιερόπλοιά της η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet, θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Carnival Corporation & plc, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του Πειραιά ως λιμάνι αφετηρίας κρουαζιέρας είναι πολύ σημαντική τόσο για τη τοπική, όσο και για την εθνική οικονομία, καθώς στα έσοδα από τους επισκέπτες, περιλαμβάνονται η διαμονή σε ξενοδοχεία, οι εκδρομές, αλλά και οι αγορές τόσο στα λιμάνια έναρξης όσο και επιβίβασης.
Το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Majestic Princess έκανε το πρώτο του ταξίδι στις 4 Απριλίου 2017 από την Ιταλία και μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει συνολικά τρεις κρουαζιέρες με αφετηρία την Ιταλία και την Ισπανία.
Προχθές 30 Απριλίου ξεκίνησε κρουαζιέρα με αφετηρία το λιμάνι του Πειραιά, με κατεύθυνση το Κατάκολο, το Κότορ (Μαυροβούνιο), τη Μύκονο, τη Ρόδο, τη Χίο και επιστροφή στον Πειραιά.
Θα ακολουθήσει ακόμη μια κρουαζιέρα στις 7 Μαΐου 2017 από το λιμάνι του Πειραιά με κατεύθυνση τη Σαντορίνη, το Κότορ, τη Μεσίνα (Ιταλία), τη Νάπολι και κατάληξη στη Βαρκελώνη.
Στις 21 Μαΐου το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα επιστρέψει στην Ιταλία και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Κίνα. όπου εκεί θα πραγματοποιεί μικρές κρουαζιέρες εντός της κινεζικής επικράτειας.
Το Majestic Princess ναυπηγήθηκε στην Ιταλία (Fincantieri Cantieri Navali Italiani, Monfalcone) έχει μήκος 330 μέτρα, ύψος 66 μέτρα, πλάτος 47 μέτρα και διαθέτει 20 καταστρώματα.
Μπορεί να μεταφέρει 3.560 επιβάτες και έχει 1.780 καμπίνες, 1.438 με μπαλκόνι, 35 σουίτες, 368 μίνι σουίτες, 313 deluxe μπαλκόνια, 692 standard μπαλκόνια, 334 εσωτερικές καμπίνες και 38 καμπίνες για ΑΜΕΑ (30 μπαλκόνια/8 εσωτερικές

Ο Πειραιάς home porting και για το Royal Princess

Πάντως, η επιλογή του λιμανιού του Πειραιά ως home porting για κρουαζιέρες από την αμερικανική εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet δεν σταματά, καθώς το καλοκαίρι θα συνεχιστεί με το κρουαζιερόπλοιο «Royal Princess», που αντιπροσωπεύει επίσης στην Ελλάδα η Amphitrion Group.
Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιo έχει επιλέξει το λιμάνι του Πειραιά για home porting τις ημερομηνίες 10 Ιουνίου, 8 Ιουλίου και 20 Αυγούστου μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το «Royal Princess» θα πραγματοποιεί το ίδιο δρομολόγιο που έκανε το Majestic Princess με διαφορετική σειρά.
H χρονιά φέτος για την ελληνική αγορά έχει πολύ θετικά σημάδια ανάκαμψης τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η εμπορική διευθύντρια της Amphitrion Group Σύλβια Καλαμπούκη, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα συγκεντρώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των εταιρειών κρουαζιέρας καθώς στα πλάνα τους βρίσκονται πάντα σε πρώτη προτεραιότητα ελληνικά λιμάνια.
Η εταιρεία Princess Cruises Fact Sheet ιδρύθηκε το 1965 και έχει έδρα τη Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνιας.
Μητρική της εταιρεία είναι η Carnival Corporation & plc και έχει 18 πλοία.
Ο ετήσιος αριθμός των επιβατών της είναι 1,7 εκατομμύρια, με προσεγγίσεις πλοίων της σε πάνω από 300 διεθνή λιμάνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης